Sprijin pentru micile magazine, prin intermediul RetuRO

Sprijin pentru micile magazine, prin intermediul RetuRO

Cum se poate obţine un mediu mai curat şi o economie prosperă? Folosirea eficientă a resurselor şi economia circulară sunt două principii-cheie pentru a asigura sustenabilitatea. Despre modul în care ele se pot aplica au discutat, la Timişoara, reprezentanţi ai mediului de afaceri, autorităţi centrale şi locale, în timpul unei dezbateri axate pe avantajele Sistemului de Garanţie-Returnare. În deschiderea evenimentului, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea a subliniat nevoia de a pune capăt imaginii dezolante a plasticului prezent peste tot, în jurul nostru.

“Ştim cu toţii că este prea mult plastic şi vedem asta în toate localităţile noastre. Putem să transformăm acest plastic dintr-un deşeu într-o resursă. De aceea, acest sistem de garanţie va face ca oricare dintre cetăţeni să fie interesat să vină cu ambalajul de plastic către punctele care sunt special amenajate”, a explicat Ştefan-Radu Oprea.

Potrivit oficialului guvernamental, noul sistem reprezintă o provocare pentru micii comercianţi, dar ea poate să aducă beneficii pentru toţi cei implicaţi.

 

Comunicat furnizat şi asumat de Novelty Publish

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19010

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici