Tehnologiile agricole avansate contribuie la protecţia biodiversităţii

Tehnologiile agricole avansate contribuie la protecţia biodiversităţii

În această săptămână, lumea sărbătoreşte Ziua Internaţională a Diversităţii Biologice, stabilită de Adunarea Generală a ONU pentru a atrage atenţia asupra conservării diversităţii naturale a formelor de viaţă, speciilor de plante şi animale specifice unei anumite regiuni sau unor anumite condiţii climatice.

Contrar teoriilor preconcepute, liderii în agricultura modernă implementează tehnologii agricole avansate care respectă biodiversitatea. De exemplu, Corteva Agriculture contribuie la susţinerea principiilor agriculturii regenerative pe o suprafaţă de 10 milioane de hectare din producţia sa. După cum este menţionat în Raportul de Sustenabilitate 2023, acest lucru este posibil prin utilizarea tehnologiilor avansate, colaborarea cu parteneri care împărtăşesc această viziune şi prin integrarea sustenabilităţii în toate aspectele operaţiunilor companiei. Acest obiectiv strategic permite Corteva să contribuie semnificativ la protecţia mediului, în timp ce creşte simultan productivitatea culturilor.

Conservarea biodiversităţii este corelată cu o agricultură mai productivă prin păstrarea numărului de specii de plante şi animale din biomi, iar reducerea suprafeţei de teren utilizat pentru producţia agricolă ar putea fi o soluţie. Mai mult, acest lucru poate fi realizat prin îmbunătăţirea eficienţei terenurilor arabile prin menţinerea sănătăţii culturilor cu ajutorul soluţiilor inovatoare, caracterizate prin acţiune selectivă care valorifică puterea naturii în plante şi nu dăunează mediului.

 

 

Comunicat furnizat si asumat de Corteva Crop Solutions ROM S.R.L.

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19531

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici