- Home
- Comunicate
- BUCUREŞTI, (09.11.2023, 14:21)
Zenko.ai s-a lansat oficial în România
Zenko.ai s-a lansat oficial în România. Compania elveţiană îşi propune să livreze companiilor, Digital Brain Extension - Minte Digitală
Proiectul revoluţionar în domeniul inteligenţei artificiale, "ZENKO.AI în România" a fost lansat oficial la sfârşitul lunii octombrie, printr-un eveniment la care au participat cei doi fondatori ai companiei, Simeon Fluck, co-fondator şi CEO Zenko.ai şi Joseph Felix, CGO Zenko.ai. Evenimentul a fost prezentat de Paul Gabor Iliescu, antreprenor, realizator şi prezentator al Canal 33 România şi coordonat de Andrei Cojanu, COO Zenko.
În cadrul evenimentului au fost prezentate soluţii de inteligenţă artificială pe care compania Zenko urmează să le implementeze în următorii ani. Zenko este o companie din Elveţia, o iniţiativă 100% privată cu operaţiuni pe 3 continente şi mai multe ţări şi cu o listă de aşteptare de peste 1000 de firme. În România proiectul Zenko este susţinut de Universitatea Politehnică Bucureşti, Facultatea de Automatică şi Calculatoare.
Inteligenţa artificială este cuvântul de ordine în ultima perioadă şi evoluţia acesteia are loc cu o rapiditate fără precedent. S-a vorbit despre revoluţia AI comparată ca şi grad de importanţă cu apariţia maşinii cu aburi, a curentului electric, a computerului, telefonului şi internetului şi faptul că aceasta aduce ameninţări, temeri, dar şi o dezvoltare fără precedent în toate industriile.
„Digitalizarea vine peste noi şi va trebui să ne adaptăm, iar epoca post pandemie a inventat locul de muncă „hibrid”. Mediul de lucru este într-o continua schimbare, au aparut si apar medii virtuale interactive si este de aşteptat să dispară în totalitate meserii office support (customer service, front desk - food etc), iar domenii precum educaţie, transporturi, marketing / sales, IT, vor fi expuse schimbărilor majore. Din perspectiva datelor şi tendinţelor, viitorul muncii arata ca peste 5 ani, 44% din abilităţile de azi nu vor mai valabile. Asadar, în 5 ani va trebui să oferim noi abilităţi (50% din total). Disciplinele STEM ( ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) vor fi transformate, vor avea o productivitate crescută cu 30%.” - Laur Neagu, profesor al Facultăţii de Automatică & antrepenor.
Comunicat de presă furnizat şi asumat de Mediafax
Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=18584
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil | completa