A apărut Cobervax, vaccinul „low-cost”. Este destinat doar ţărilor sărace

A fost descoperit în Texas de Dr. Bottazzi şi colegul Peter Hotez, care au decis să nu-l breveteze, fiind autorizat în India ca imunizare de urgenţă.

966 afișări
Imaginea articolului A apărut Cobervax, vaccinul „low-cost”. Este destinat doar ţărilor sărace

„Părinţii” Cobervax

Ar putea fi denumit „vaccinul de pe urmă”. Cobervax nu a fost brevetat şi nici nu va fi vreodată, dar este folosit.

Cobervax este ieftin şi ar putea ajuta toate acele ţări sărace care nu au reuşit să-şi imunizeze populaţia.

Vestea a fost anunţată de un om de ştiinţă italian, Maria Elena Bottazzi, co-director al Centrului de Dezvoltare a Vaccinelor de la Spitalul de Copii din Texas şi la Colegiul de Medicină Baylor, un centru care reuneşte instituţii private şi non-profit din Houston, Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici