A fost detectată o nouă variantă de coronavirus. Cercetătorii desfăşoară teste de laborator

  • Oamenii de ştiinţă din Africa de Sud au detectat o nouă variantă de coronavirus cu mutaţii multiple asociate cu alte variante cu transmisibilitate crescută, potrivit rapoartelor.
  • Cercetătorii nu au stabilit încă dacă este mai contagioasă sau mai rezistentă la imunitatea oferită de vaccinuri sau de infecţia anterioară.
3203 afișări
Imaginea articolului A fost detectată o nouă variantă de coronavirus. Cercetătorii desfăşoară teste de laborator

A fost detectată o nouă variantă de coronavirus. Cercetătorii desfăşoară teste de laborator

Aceasta conţine multe mutaţii asociate cu alte variante cu transmisibilitate crescută şi sensibilitate redusă la anticorpii neutralizanţi, dar oamenii de ştiinţă nu sunt încă siguri cum modifică virusul. Testele de laborator sunt în desfăşurare pentru a se stabili cât de bine este neutralizată varianta de anticorpi.

Noua variantă, cunoscută sub numele de C.1.2, a fost detectată pentru prima dată în luna mai şi s-a răspândit acum în majoritatea provinciilor sud-africane şi în alte şapte ţări din Africa, Europa, Asia şi Oceania, potrivit The Guardian.

Africa de Sud a fost prima ţară care a detectat varianta Beta, una dintre cele patru tulpini etichetate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ca fiind „îngrijorătoare”.

Se crede că Beta se răspândeşte mai uşor decât versiunea originală a coronavirusului care provoacă COVID-19 şi există dovezi că vaccinurile funcţionează mai puţin împotriva acesteia, determinând unele ţări să restricţioneze călătoriile către şi din Africa de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici