A patra ţară din UE care a anunţat că nu recomandă vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani cu vaccinul AstraZeneca. Când va lua România o decizie

  • Franţa a autorizat vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca, al treilea aprobat în Hexagon.
  • Autorităţile franceze au anunţat că vaccinul nu este recomandat persoanele de peste 65 de ani.
  • Germania, Austria şi Italia se mai află pe lista statelor din UE care nu vaccinează personele de peste 65 de ani cu vaccinul Astra Zeneca.
10823 afișări
Imaginea articolului A patra ţară din UE care a anunţat că nu recomandă vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani cu vaccinul AstraZeneca. Când va lua România o decizie

Foto: Profimedia

Franţa a autorizat vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca, al treilea aprobat în Hexagon, dar nu este recomandat persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, din cauza lipsei de date disponibile în prezent cu privire la eficacitatea acestuia la această grupă de vârstă, relatează Le Figaro.
 
„Există o lipsă de date pentru pacienţii cu vârsta peste 65 de ani, aceste date vor ajunge în următoarele săptămâni, între timp, recomandăm utilizarea acestora la cei sub 65 de ani,” a declarat preşedinta Înaltei Autorităţi pentru Sănătate (HAS), Dominique Le Guludec. ”Aceasta opinie va fi revizuita in urma datelor clinice suplimentare pe care le asteptam in curand,” a adăugat aceasta
 
Astfel, Franţa se alătura ţărilor din UE care nu recomandă vaccinul AstraZeneca pentru persoanele în vârstă, decizie opusă faţă de recomandărilor Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA). 
 
Germania a fost prima ţară care a recomandat, la finalul lunii ianuarie, să nu fie autorizată vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca a persoanelor de peste 65 de ani. Aceeaşi decizie au luat şi autorităţile din Austria, în timp ce Italia a scăzut vârsta până la care poate fi administrat acest vaccin, recomandând să nu fie vaccinate persoanelor de peste 55 de ani.
 
Autorităţile din România vor lua o decizie cu privire intervalul de vârstă în cursul acestei săptămâni, a anunţat, marţi, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici