Africa de Sud va relua campania de vaccinare anti-Covid-19 cu serul de la Johnson & Johnson. Vaccinul AstraZeneca s-a dovedit ineficient împotriva noii variante din ţară

  • Africa de Sud îşi va relua planul de vaccinare anti-Covid-19 cu doze de la Johnson & Johnson.
  • vaccinul AstraZeneca s-a dovedit a fi mai puţin eficient împotriva unei noi variante care s-a răspândit în ţară.
  • Vaccinul one-shot Johnson & Johnson s-a dovedit eficient împotriva variantei 501Y.V2 prevalente în prezent în Africa de Sud.
519 afișări
Imaginea articolului Africa de Sud va relua campania de vaccinare anti-Covid-19 cu serul de la Johnson & Johnson. Vaccinul AstraZeneca s-a dovedit ineficient împotriva noii variante din ţară
Africa de Sud îşi va relua planul de vaccinare anti-Covid-19 cu doze de la Johnson & Johnson, după ce vaccinul AstraZeneca s-a dovedit a fi mai puţin eficient împotriva unei noi variante care s-a răspândit în ţară.
 
"Departamentul Sănătăţii va continua vaccinarea planificată pentru faza 1 folosind vaccinul Johnson & Johnson în locul vaccinului AstraZeneca," a declarat ministrul Sănătăţii, Zweli Mkhize, miercuri în cadrul unui briefing de presă, citat de dpa
 
Vaccinul one-shot Johnson & Johnson s-a dovedit eficient împotriva variantei 501Y.V2 prevalente în prezent în Africa de Sud, iar procesele de aprobare necesare pentru utilizarea în Africa de Sud erau în curs, potrivit lui Mkhize.
 
Campania de vaccinare ar putea începe chiar săptămâna viitoare.
 
Anunţul vine la câteva zile după ce Africa de Sud a fost forţată să oprească programul de vaccinare, după ce cercetările au arătat că dozele de vaccin AstraZeneca cumpărate de ţară sunt mai puţin eficiente împotriva variantei 501Y.V2.
 
Primele 1 milion de doze de vaccin produs de AstraZeneca trebuiau să fie administrate lucrătorilor din domeniul sănătăţii săptămâna trecută, în prima fază a strategiei naţionale de lansare a vaccinării.
 
Mkhize a explicat că oamenii de ştiinţă vor continua să evalueze eficacitatea vaccinului AstraZeneca în Africa de Sud şi, în funcţie de sfaturile lor serul ar putea fi fie utilizat, fie schimbat înainte de data de expirare a 30 aprilie.
 
Africa de Sud este cea mai afectată ţară de Covid-19 de pe continent, cu aproape 1,5 milioane de cazuri raportate şi peste 45.000 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici