Al patrulea judeţ ce impune masca obligatorie în spaţiile aglomerate, închise sau deschise

  • Grupul tehnic al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat miercuri o hotărâre prin care se impune obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele de peste 5 ani în spaţiile aglomerate, închise sau deschise.
  • Măsura se aplică începând cu 1 august.
3735 afișări
Imaginea articolului Al patrulea judeţ ce impune masca obligatorie în spaţiile aglomerate, închise sau deschise

Al patrulea judeţ ce impune masca obligatorie în spaţiile aglomerate, închise sau deschise

Grupul tehnic-suport COVID-19 al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, întrunit miercuri, a stabilit că administratorii firmelor care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor reduce programul până la ora 22.00 în cursul săptămânii ş̦i până la 23.00 în zilele de sâmbătă̆ și duminică.

„Î̂n scopul prevenirii virusului SARS-CoV-2 se dispune desfăşurarea tuturor activităților cu caracter religios în aer liber, cu obligativitatea purtării măş̦tii de protecție ş̦i respectarea mă̆surilor de distanţ̦are fizică”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

De asemenea, terasele vor fi închise la ora 23.00. „De sâmbătă, 01 august 2020, se interzice comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirii unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în intervalul orar 23.00-06.00. În intervalul menționat operatorii economici care desfăşoară aceste activităţ̦i au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi respectarea măsurilor de protecţie individuală şi igienă. Se interzice desfăşurarea activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00”, se mai arată în comunicat.

Tot din 1 august se instituie obligativitatea purtării măştii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani în spațiile aglomerate (închise sau deschise). Se exceptează de la această măsură persoanele care desfăşoară activităţ̦i fizice intense şi/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

Identificarea spațiilor aglomerate şi a intervalului orar în care este obligatorie purtarea măştii de protecție vor fi stabilite de către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

„Se dispune modificarea excepţ̦iei de la regulile de distanţ̦are fizică existente la nivelul plajelor neamenajate şi a celor amenajate, piscinelor şi ştrandurilor, în sensul în care distanţa mai mică de 2 m între persoane/şezlonguri este permisă numai pentru soţ̦i şi copii însoţ̦iţ̦i de adulți (părinţ̦i, bunici)”, se arată în comunicatul Prefecturii Galaţi.

O decizie similară s-a luat şi în judeţele Argeş şi Dâmboviţa şi Braşov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici