CORONAVIRUS. Avertisment OMS: În Europa va creşte numărul de decese în octombrie şi noiembrie

  • OMS a anunţat că se aşteaptă ca numărul deceselor zilnice din cauza noului coronavirus să crească în Europa în octombrie şi noiembrie.
  • Cele 55 de state membre ale OMS din Europa organizează luni şi marţi o întâlnire online.
  • Directorul OMS Europa: "Situaţia se va înrăutăţi. În octombrie, noiembrie, vom vedea o mortalitate mai mare."
5705 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. Avertisment OMS: În Europa va creşte numărul de decese în octombrie şi noiembrie

Profimedia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că se aşteaptă ca numărul deceselor zilnice din cauza noului coronavirus să crească în Europa în octombrie şi noiembrie, a declarat luni şefului filialei europene a organizaţiei, potrivit France24.  
 
"Situaţia se va înrăutăţi. În octombrie, noiembrie, vom vedea o mortalitate mai mare," a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, deoarece continentul se confruntă în prezent cu un val de cazuri, deşi numărul deceselor a rămas relativ stabil.
 
”Este un moment în care ţările nu vor să audă aceste veşti proaste şi înţeleg”, a declarat Kluge, subliniind că vrea să transmită ”un mesaj pozitiv” că pandemia „se va termina la un moment dat.”
 
Cele 55 de state membre ale OMS din Europa organizează luni şi marţi o întâlnire online pentru a discuta răspunsul lor la noul coronavirus şi pentru a conveni asupra strategiei pentru următorii cinci ani.
 
Kluge a avertizat, însă, că dezvoltarea unui vaccin nu va pune capăt pandemiei.
 
"Am auzit tot timpul: vaccinul va pune punct sfârşut pandemiei. Bineînţeles că nu! Nici nu ştim dacă vaccinul va ajuta toate categoriile de populaţie. Primim câteva semne acum că va ajuta pentru un grup şi nu pentru celălalt. Iar dacă din acest motiv va trebui să comandăm vaccinuri diferite, ce coşmar logistic", a spus Kluge.
 
"Sfârşitul pandemiei este momentul în care noi, ca şi comunitate, vom învăţa cum să trăim cu această pandemie. Şi depinde de noi şi acesta este un mesaj foarte pozitiv", a subliniat reprezentantul OMS.
 
Numărul de cazuri în Europa a crescut brusc în ultimele săptămâni, în special în Spania şi Franţa. Numai vineri, peste 51.000 de cazuri noi au fost raportate în cele 55 de ţări ale OMS Europa, mai mult decât în aprilie, arată datele publicate de organizaţie.
 
Numărul deceselor zilnice a rămas cam la acelaşi nivel de la începutul lunii iunie, cu aproximativ 400-500 de decese pe zi, arată datele OMS.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici