Avertisment: pacienţii cu probleme renale fac parte din categoria de risc în timpul pandemiei COVID

Medicul Ana Alwina Stan îi avertizează pe pacienţii cu probleme renale că se află în categoria de risc crescut în cazul infectării cu virusul SARS CoV-2.

887 afișări
Imaginea articolului Avertisment: pacienţii cu probleme renale fac parte din categoria de risc în timpul pandemiei COVID

Sursa foto: Mediafaxfoto

Medicul a analizat rezultatele unor studii făcute pe pacienţii infectaţi cu virusul SARS CoV-2.

„Pacienţii cu patologie nefrologică (boală cronică de rinichi, dializaţi, transplantaţi) se află la un risc crescut de a avea o evoluţie nefavorabilă în caz de infecţii în general si infecţie cu SARS-COV-2 în particular, ajungând chiar la deces. Luând doar unul dintre studiile efectuate la pacienţii dializaţi şi transplantaţi, efectuat în perioada februarie-mai 2020, 89% dintre transplantaţi şi 70% dintre dializaţi au necesitat spitalizare, iar mortalitatea la 28 de zile a fost de 21,3% la cei cu transplant şi 25% la cei aflaţi pe tratament prin dializă”, a explicat Ana Alwina Stan.

Recomandarea medicilor este ca pacienţii cu probleme renale să fie vaccinaţi cu prioritate.

„Conform societăţilor europene de nefrologie, pacienţii cu afecţiuni renale cronice se află între grupele de risc foarte înalt, cu prioritate maximă la vaccinare (transplantaţi, cei aflaţi în aşteptarea unui transplant, dializaţi, cei cu boală cronică de rinichi stadiul 5 încă nedializaţi), respectiv risc înalt (boală cronică de rinichi stadiile III şi IV, pacienţi cu sindrom nefrotic)”, a mai spus Alwina Stan.

Medicul român a mai constatat că şi unii pacienţi infectaţi care nu au probleme renale „au dezvoltat proteinurie şi hematurie şi scăderea ratei de filtrare glomerulară prin insuficienţă renală acută cu necesar de hemodializă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici