Avertisment pentru a nu „lăsa garda jos” după imunizare. 1 din 14 persoane spitalizate cu COVID-19 a fost vaccinată cu prima doză

  • Oamenii de ştiinţă spun că majoritatea persoanelor spitalizate ar fi fost infectate cu puţin timp înainte sau la scurt timp după ce au fost vaccinate cu prima doză.
  • Cercetătorii avertizează că persoanele care au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 trebuie să rămână precaute, după ce cifrele sugerează că una din 14 persoane internate în spital cu virusul a fost vaccinată cu cel puţin o doză.
1471 afișări
Imaginea articolului Avertisment pentru a nu „lăsa garda jos” după imunizare. 1 din 14 persoane spitalizate cu COVID-19 a fost vaccinată cu prima doză

Avertisment pentru a nu „lăsa garda jos” după imunizare. 1 din 14 persoane spitalizate cu COVID-19 a fost vaccinată cu prima doză

În urma studiului, doar aproximativ 1% dintre oameni au dezvoltat o varinată simptomatică, în ciuda faptului că au fost vaccinaţi cu cel puţin 21 de zile înainte. Această cifră poate fi diferită, deoarece riscul de expunere a scăzut semnificativ în acest an, spun cercetătorii, potrivit Sky News.

Profesorul Calum Semple, specialist în medicină epidemică şi sănătatea copilului, la Universitatea din Liverpool, a afirmat că numărul persoanelor care se îmbolnăveşte de COVID-19 în decurs de două săptămâni de la vaccinare „indică faptul că oamenii îşi lasă garda jos pentru că au fost vaccinaţi”.

„Există dovezi care indică faptul că, din păcate, oamenii cred că sunt protejaţi foarte repede după vaccinare şi nu este cazul", a spus el.

Studiul efectuat pe aproximativ 50.000 de pacienţi spitalizaţi, începând cu 8 decembrie, a constatat că 3.842 de cazuri de persoane au fost vaccinate până la 10 aprilie. Dintre aceştia, 92% (3.534) au fost testate pozitiv pentru COVID-19. Aceasta reprezintă aproximativ 7% din toate internările în spitale legate de coronavirus.

Analiza timpurie arată că mortalitatea rămâne ridicată pentru persoanele din categoriile cu risc crescut care sunt internate în spital cu COVID-19, chiar dacă au fost vaccinate cu 21 de zile înainte.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici