Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal

  • Lumea se află în pragul „unui eşec moral catastrofal” în partajarea vaccinurilor COVID-19, a declarat luni şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, îndemnând ţările şi producătorii să distribuie dozele în mod corect în întreaga lume.
  • Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că există un risc real de eşec al programului "COVAX" de partajare echitabilă a vaccinului.
  • El a menţionat că anul trecut au fost semnate 44 de acorduri bilaterale şi cel puţin 12 au fost deja semnate anul acesta.
32027 afișări
Imaginea articolului Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal

Avertismentul directorul general al OMS: Lumea se află în pragul „unui eşec moral catastrofal”

„Acest lucru ar putea întârzia livrările COVAX şi ar putea duce exact la scenariul care s-a dorit a fi evitat prin crearea programului. Scenariu cu o tezaurizare, o piaţă haotică, un răspuns necoordonat şi întreruperi sociale şi economice continue”, a spus el, informează Reuters.

O astfel de „abordare, eu în faţă” i-a lăsat pe cei mai săraci şi vulnerabili din lume în risc, a spus directorul OMS la deschiderea reuniunii anuale a Comitetului executiv al organismului.

"În cele din urmă, aceste acţiuni nu vor face decât să prelungească pandemia", a adăugat el, îndemnând ţările să evite să facă aceleaşi greşeli făcute în timpul pandemiei H1N1 şi HIV.

Lupta globală pentru dozele de vaccin s-a intensificat. Tedros a spus că peste 39 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în 49 de ţări cu economii dezvoltate, în timp ce doar 25 de doze au fost administrate într-o ţară săracă.

Un delegat din Burkina Faso, în numele grupului african, şi-a exprimat îngrijorarea în cadrul şedinţei că un număr de ţări au „acaparat” majoritatea producţiei de vaccin anti-COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici