Avertismentul experţilor: Statele Unite trebuie să tripleze numărul testelor înainte să iasă din carantină

O echipă de cercetători de la Universitatea Harvard afirmă că Statele Unite ale Americii nu pot renunţa la măsurile restrictive cauzate de pandemia de coronavirus înainte ca numărul testelor efectuate să se tripleze.

3256 afișări
Imaginea articolului Avertismentul experţilor: Statele Unite trebuie să tripleze numărul testelor înainte să iasă din carantină

Avertismentul experţilor: numărul testelor trebuie să se tripleze înainte ca Statele Unite ale Americii să iasă din carantină

Conform The New York Times, un număr de aproximativ 146.000 de oameni au fost testaţi zilnic în această lună. Vineri a fost raportat un număr de 3,6 milioane de teste, în total, în întreaga ţară.
 
Pentru ”a redeschide” Statele Unite până la mijlocul lunii mai, experţii sunt de părere că trebuie efectuate undeva între 500.000 şi 700.000 de teste zilnic. Aproximativ 20% dintre cei testaţi până acum au fost pozitivi, astfel că este nevoie de mărirea substanţială a capacităţii de testare pentru a cuprinde o parte cât mai însemnată a populaţiei.
 
Creşterea numărului de teste ar reduce procentul celor descoperiţi pozitiv la 10%, procentul maxim admis de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Spre comparaţie, în Germania procentul este de 7% în timp ce în Coreea de Sud se apropie de 3%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici