Berlinul a suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani. Au existat 31 de cazuri de tromboză după imunizare, iar nouă persoane au murit

  • Autorităţile oraşului Berlin au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani
  • Institutul Paul Ehrlich, un organism de reglementare medicală, a declarat că au existat 31 de cazuri de tromboză cerebrală despre care se crede că au apărut după administrarea vaccinului AstraZeneca.
  • Germania şi numeroase alte ţări au suspendat temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca în martie.
1828 afișări
Imaginea articolului Berlinul a suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani. Au existat 31 de cazuri de tromboză după imunizare, iar nouă persoane au murit

Berlunul a suispendat vaccinare cu serul AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani. Au existat 31 de cazuri de tromboză după imunizare

Autorităţile oraşului Berlin au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, citând noi date despre reacţiile adverse. notează DPA.
 
Ministrul de stat pentru sănătate din Berlin, Dilek Kalayci, a anunţat această decizie marţi spunând că este vorba despre o „măsură de precauţie”. Aceasta a afirmat că autorităţile de la Berlin vor aştepta rezultatul discuţiilor la nivel federal.
 
Anterior, Institutul Paul Ehrlich, un organism de reglementare medicală, a declarat că au existat 31 de cazuri de tromboză cerebrală despre care se crede că au apărut după administrarea vaccinului AstraZeneca.
 
Nouă dintre aceste cazuri au dus la moartea pacienţilor, a precizat institutul. Toate , cu excepţia a două, au apărut la femei cu vârste cuprinse între 20 şi 63 de ani. Oficialii germani din domeniul sănătăţii spun că în 19 dintre acestea a fost vorba de un deficit de trombocite.
 
Anunţul vine după ce spitalele Charite şi Vivantes din capitala Germaniei au suspendat vaccinările cu AstraZeneca până la o nouă notificare pentru femeile cu vârsta sub 55 de ani.
 
"Din punctul de vedere al spitalului Charitei, acest pas este necesar, deoarece au apărut alte cazuri de tromboză ale venei cerebrale la femeile din Germania," a spus purtătoarea de cuvânt a spitalului, Manuela Zingl.
 
În landul Renania de Nord-Westfalia, şefii a cinci dintre cele şase spitale universitare s-au pronunţat, de asemenea, în favoarea opririi temporare a vaccinărilor cu AstraZeneca pentru femeile mai tinere.
 
Riscul de decese după vaccinare este prea mare,” potrivit unei scrisori comune adresată miniştrilor Sănătăţii federale şi de stat.
 
Germania şi numeroase alte ţări au suspendat temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca în martie, deoarece au fost raportate mai multe cazuri de tromboză. Vaccinul a fost considerat din nou sigur pentru utilizare la scurt timp după aceea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici