Bilanţul epidemiei de coronavirus în China: Numărul oficial al cazurilor depistate este, din nou, în creştere

  • China a raportat o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după 4 zile consecutive în care bilanţul s-a aflat în scădere.
  • Cauza ar fi cetăţenii infectaţi în străinătate cu virusul 2019-nCoV, potrivit Reuters.
11078 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de coronavirus în China: Numărul oficial al cazurilor depistate este, din nou, în creştere

Sursa: Profimedia Images

China continentală a confirmat marţi 24 de cazuri noi, înregistrând o creştere faţă de cele 19 persoane infectate în ziua precedentă. Dintre noile cazuri, 10 sunt importate, ridicând numărul cetăţenilor chinezi infectaţi peste graniţele ţării la 79. Aceştia au călătorit în zone intens afectate de virus, precum Italia şi Statele Unite.


Situaţia epidemiei în provincia Hubei, considerată epicentrul focarului, se află în curs de stabilizare, numărul cazurilor depistate fiind în scădere de şase zile. În Wuhan, capitala provinciei, au fost raportate marţi 13 noi infecţii cu coronavirus.

Preşedintele Xi Jinping a vizitat marţi oraşul Wuhan, pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei la finalul anului trecut. Câteva oraşe din Hubei au început deja să slăbească restricţiile privind circulaţia persoanelor şi a mărfurilor.

Numărul total de cazuri confirmate în China continentală a depăşit pragul de 80.000. De asemenea, numărul oficial al deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la 3.158 în cursul zilei de marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici