Video Boris Johnson s-a întors azi la lucru, cu o veste bună şi una rea pentru britanici. ”E momentul de care trebuie să profităm”

  • Boris Johnson s-a întors la muncă, după lupta cu coronavirusul, dar nu este pregătit să ridice restricţiile
  • Premierul britanic se teme de un al doilea val epidemic
  • Marea Britanie a confirmat până acum peste 152.000 de cazuri şi aproape 21.000 de morţi
2797 afișări

Boris Johnson s-a întors azi la lucru, cu o veste bună şi una rea pentru britanici. Vestea bună este că, potrivit premierului, Marea Britanie este aproape de victorie în lupta cu coronavirusul, temuta infecţie care l-a pus la pat şi pe el. Vestea rea este că ţara nu va ieşi prea curând din carantină.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: „Începem să întoarcem valul. Dacă virusul ar fi fost un agresor fizic, un tâlhar invizibil şi neaşteptat, ceea ce şi este, pot să vă confirm asta din proprie experienţă, acesta este momentul în care am început să îl punem la pământ. Acesta este momentul de care trebuie să profităm.”

Vizibil slăbit în urma luptei cu coronavirusul, Boris Johnson nu este însă pregătit să le ofere britanicilor ceea ce îşi doresc – ieşirea din carantină. Şeful guvernului de la Londra spune că este conştient de efectele dramatice pe care izolarea le are asupra economiei, dar epidemia de coronavirus rămâne încă un pericol serios pentru ţară.

„Ştiu că fără sectorul privat, fără impulsul şi angajamentul oamenilor de afaceri din această ţară, nu vom mai avea o economie de care să vorbim. Nu vor mai fi bani pentru plata facturilor. Însă, refuz să arunc la gunoi sacrificiul şi eforturile poporului britanic şi să risc un al doilea val epidemic major, cu numeroşi morţi şi copleşirea sistemului de sănătate. Vă cer să aveţi răbdare.”

Criticii îl acuză că este prea speriat de propria experienţă prin care a trecut cu boala şi de aceea ezită să dea tonul pentru revenirea la muncă a britanicilor. Dintre toţi liderii infectaţi cu coronavirus, Boris Johnson a avut cel mai mult de tras. După mai bine de o săptămână de luptă cu infecţia acasă, premierul britanic a ajuns în spital, la terapie intensivă, apoi a stat două săptămâni în convalescenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici