Bucureştiul rămâne cu restricţiile din „scenariul roşu”. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a prelungit măsurile cu 14 zile

  • Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în şedinţa de duminică, prelungirea cu 14 zile a restricţiilor în vigoare.
  • Este permisă organizarea cu prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a simulărilor examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali, a evaluările naţionale, precum şi a orelor remediale pentru toate clasele.
2940 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul rămâne cu restricţiile din „scenariul roşu”. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a prelungit măsurile cu 14 zile

Foto: Profimedia

Şcoala, în regim mixt

Orele de curs de vor desfăşura cu prezenţă fizică pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, precum şi pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale.

Este permisă organizarea cu prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a simulărilor examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali, a evaluările naţionale, precum şi a orelor remediale pentru toate clasele.

Elevii din celelalte clase şi ani de studiu vor studia în sistem online.

Restaurantele, cafenelele, etc rămân închise

Este interzisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi în interiorul altor spaţii publice închise care au acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi, indiferent de faptul că sunt construcţii cu caracter temporar sau permanent;

În hoteluri şi pensiuni pot fi deservite persoanele cazate.

Este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum şi în spaţiile publice dacă au un tavan şi un singur perete cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, săli de jocuri, cu excepţia desfăşurării activităţii de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri şi loz, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca începând cu data de 22.03.2021 să se suspende activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică, la nivelul unităţii de învăţământ Grădiniţa specială pentru Hipoacuzici nr.65 situată în Bucureşti, strada Nicolae Caramfil nr.24, sector 1. Perioada de suspendare va dura până când grădiniţa va obţine autorizaţia de funcţionare pentru spaţiul identificat pentru relocare. Pe perioada suspendării, procesul de învăţământ la această unitate se va desfăşura în sistem online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici