Când se va termina al treilea val al pandemiei COVID-19? Răspunsul lui Alexandru Rafila

  • Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, spune că cel de-al treilea val al pandemiei va trece când numărul bolnavilor din terapie intensivă va scădea.
  • Totodată, Rafila crede că până în august vor fi vaccinaţi 5 milioane de români.
4443 afișări
Imaginea articolului Când se va termina al treilea val al pandemiei COVID-19? Răspunsul lui Alexandru Rafila

Când se va termina al treilea val al pandemiei COVID-19. Răspunsul lui Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a spus, joi seară, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, întrebat când va trece al treilea val, că au trecut deja trei săptămâni din cele şase pe care le prognozase, iar numărul de cazuri noi este tot mai mic în fiecare zi.

Am ajuns de la 6.000 la 3 - 4.000 de cazuri pe zi, e un lucru bun, dar să vedem când lucrul acesta se va reflecta şi în scăderea numărului de pacienţi internaţi, mai ales la terapie intensivă. Atunci putem să spunem că am trecut de valul trei”, a afirmat Rafila.

În ceea ce priveşte o declaraţie anterioară, potrivit căreia 1 august este o dată bună pentru vacanţe, Rafila a afirmat că vrea să spună tuturor să avem vacanţe liniştite, sigure, fără restricţii de transport: „e o dată bună să ne vaccinăm până în 1 august”.

Până la acea dată, însă, nu poate fi atinsă ţinta de 10 milioane de vaccinaţi, 5 milioane fiind o cifră rezonabilă, cu condiţia ca de mâine să înceapă o campanie eficientă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici