Video Când toţi îţi spun: “Stai acasă" un grup de tineri artişti se intreabă: “Unde este acasă?"

  • Efectul poate cel mai puternic al crizei indusă de coronavirus este starea de lockdown care afectează economía, obiceiurile, cultura şi viaţa în ansamblul ei
  • Întreaga umanitate se întoarce spre sine şi îşi pune întrebări poate demult nerostite
  • Xandru şi Mauss, 2 tineri artişti folosesc acest moment pentru o evadare în artă prin introspecţie şi ne oferă un moment audiovizual deosebit
788 afișări
Trăim vremuri halucinante pe care nici unul dintre noi nu le-ar fi anticipat. Sau cel puţin nu aşa! Să te autoizolezi benevol şi să participi la înfiinţarea celui mai mare penitenciar global sub lozinca “Stay home!” este ireal. Din nou viaţa bate filmul.
Ne-am izolat unii de ceilalţi subtil, prin social media şi prin lipsa acută de timp. Iar acum ne izolăm fizic unii de alţii, fiecare în apartamentul/casa lui. “Stai acasă!” îţi spune preşedintele, primul ministru, televizorul, telefonul, radioul şi vecinul. „Stai acasă!” este sloganul mileniului.
 
„Stai acasă!” este o obligaţie, o datorie, un act patriotic şi altruist. Şi totuşi, când „Stai acasă!” devine insuportabil poţi să schimbi paradigma. „Acasă! Unde e acasă?” Asta-i întrebarea!
 
Alexandru Şornea a.k.a. Xandru, dj şi producător muzical povesteşte cum a început acest proiect:
 
„Recomandarea nr. 1 a autorităţilor a fost să stăm acasă cât mai mult timp posibil. Atenţie, acasă! În acele momente grele de autoizolare aproape de nesuportat a început să mă obsedeze întrebarea: Ce înseamnă acasă? Acasă poate fi orice şi oriunde. Unde este acasă? Where is home?”
 
Am vrut să dau un răspuns muzical la această întrebare, un răspuns care să-mi aducă mie şi altora o invitaţie la introspecţie şi poate un răspuns.”
 
Odată terminată piesa muzicală, a venit natural să o completăm şi cu ilustraţie vizuală. Specialistul video este colegul meu Mauss.”
 
Bogdan Florescu a.k.a. Mauss, dj şi producător audio-video relatează cu simplitate momentul de inception:
 
„Ideea despre acest montaj exista demult undeva. Ea s-a activat specific când am auzit primele draft-uri ale piesei. M-au dus într-o stare de întrebare la care am răspuns prin montaj. Am făcut o selecţie de cadre care au răspuns căutării mele, iar restul a venit natural. Ne dorim ca videoclipul #whereishome? să genereze oamenilor un răspuns emoţional la această întrebare.”
 
#whereishome? este mai mult decât un videoclip, este un reacţie organică la starea de  lockdown şi o invitaţie către toţi artiştii care stau blocaţi pe undeva şi îşi pun această întrebare.
 
Autor: Bogdan Albu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici