Cazul tinerei de 16 ani, ucisă de COVID -19: „Nu ştim dacă oamenii de ştiinţă chinezi ne-au spus cu adevărat totul despre coronavirus”

Directorul general al Sănătăţii, Jérôme Salomon, a anunţat joi moartea unei adolescente în regiunea Paris. Este cea mai tânără victimă franceză a coronavirusului în Franţa.

6701 afișări
Imaginea articolului Cazul tinerei de 16 ani, ucisă de COVID -19: „Nu ştim dacă oamenii de ştiinţă chinezi ne-au spus cu adevărat totul despre coronavirus”

Cazul tinerei de 16 ani, ucisă de COVID -19: „Nu ştim dacă oamenii de ştiinţă chinezi ne-au spus cu adevărat totul despre coronavirus”

Un deces din cauza COVID-19 la această vârstă este „extrem de rar”, a spus Jérôme Salomon, relatează Le Parisien.

Este o premiera. În cadrul informării de presă de joi seară despre evoluţia epidemiei de coronavirus, directorul general al Sănătăţii Jérôme Salomon a menţionat „moartea unei fete de 16 ani”, printre cele 365 de decese care au avut loc recent 24 de ore în spitalele franceze. Numărul 2 al ministerului a indicat pur şi simplu că adolescentul a murit „în Ile-de-France” (regiunea pariziana), una dintre regiunile cele mai afectate. Presat de jurnalişti pentru a oferi detalii, DGS s-a refugiat în spatele confidenţialităţii medicale.

Nu s-a spus dacă această fată tânără suferea de alte patologii care ar fi slăbit-o. Chiar dacă sunt rare, se pot întâmpla decese de adolescenţi şi adulţi tineri. În Marea Britanie, o tânără în vârstă de 21 de ani a murit marţi de boală, dar nu este clar dacă suferea de alte probleme de sănătate.

„Nu ştim dacă oamenii de ştiinţă chinezi ne-au spus cu adevărat totul despre virus”

„O moarte la 16 ani de la Covid-19 este excepţională. Ştim că acest lucru se întâmplă din când în când cu alte epidemii virale, cum ar fi gripa. În departamentele noastre de boli infecţioase, pentru coronavirus, vedem uneori oameni de patruzeci de ani, dar nu tineri. În orice caz, nu deocamdată ”, comentează profesorul Jean-Daniel Lelièvre, şeful departamentului de boli infecţioase din spitalul Henri-Mondor din Créteil (Val-de-Marne).

SARS-CoV-2 are mutaţii şi evoluează? „Nu ştim dacă oamenii de ştiinţă chinezi ne-au spus cu adevărat totul despre virus. Trebuie să învăţăm pe măsură ce înaintam. Un lucru este sigur, tinerii, ca şi cei nu atât de tineri, trebuie să îşi ia măsurile de precauţie şi să rămână izolati, este cel mai sigur ", adaugă el.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici