Ce spune Valeriu Gheorghiţă despre cea de-a treia doză de vaccin

  • Valeriu Gheorghiţă spune că nu sunt date despre o eventuală revaccinare a persoanelor vaccinate în urmă cu 6 luni.
  • Valeriu GHeorghiţă: „Este o analiză care se efectuează în acest moment.”
  • Datele de eficienţă ale vaccinurilor indică acum o perioadă de imunitate de cel puţin şase luni.
1738 afișări
Imaginea articolului Ce spune Valeriu Gheorghiţă despre cea de-a treia doză de vaccin

Ce spune Valeriu Gheorghiţă despre cea de-a treia doză de vaccin

Primii români vaccinaţi trec în curând peste cele 6 luni cât se spune că protejează vaccinurile anti-COVID. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spune că nu sunt date despre o eventuală revaccinare a acestora, mai ales că protecţia ar putea fi mult mai mare de 6 luni. 

Acesta a mai precizat că nu există o decizie la nivel de experţi în ce priveşte necesitatea celei de-a treia doze.

Este o analiză care se efectuează în acest moment. Este important să avem datele de siguranţă, datele de imunogenitate şi de tolerabilitate pentru cea de-a treia doză, iar această variantă este luată în calcul în condiţiile în care vom vorbi de o creştere a prevalenţei cazurilor COVID-19 ca urmare a infecţiei cu alte variante virale, insuficient acoperite de vaccinurile actuale”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Datele de eficienţă ale vaccinurilor indică acum o perioadă de imunitate de cel puţin şase luni: „foarte probabil că vom vorbi de o durată mult mai mare de timp, dar avem nevoie să primim mai multe informaţii pe măsură ce timpul se scurge de la vaccinare, însă nu este o decizie fermă. Sunt analize, avem nevoie de date ştiinţifice care să susţină orice altă recomandare de aici înainte”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici