Cele două motive din cauza cărora COVID-19 ucide mai mulţi bărbaţi decât femei. Ambele ţin de stilul de viaţă

Nu mai puţin de 2.760 de oameni au murit din cauza coronavirusului, iar peste 81.000 de persoane sunt infectate pe întreg Mapamondul.

11126 afișări
Imaginea articolului Cele două motive din cauza cărora COVID-19 ucide mai mulţi bărbaţi decât femei. Ambele ţin de stilul de viaţă

Cele doua motive din cauza carora Covid-19 ucide mai multi bărbaţi decât femei

Potrivit datelor oferite de autorităţile din China, virusul se manifestă mult mai violent la bărbaţi decât la femei. În primele şase săptămâni de la izbucnirea epidemiei, numărul îmbolnăvirilor la bărbaţi şi femei a fost aproape egal. Discrepanţele au intervenit atunci când a venit vorba despre cei care au reuşit să se vindece. Cifrele arată că femeile au reuşit învingă mai repede virusul: 2,8% dintre cei vindecaţi au fost femei, în timp ce doar 1,7% au fost bărbaţi.
 
Cercetătorii au descoperit şi două posibile explicaţii şi ambele ţin de stilul de viaţă.
 
Unul ditre motive ar fi reprezentat de modul în care femeile şi bărbaţii dau atenţie igienei personale, iar al doilea este reprezentat de fumat. În China, bărbaţii fumează mai mult decât femeile, iar acest obicei le-a slăbit sistemul imunitar. Totodată, bărbaţii nu acordă o atenţie la fel de mare ca femeile igienei şi spălatului pe mâini. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici