Uciderea a doi soldaţi ucraineni în Germania ar putea fi de natură politică, afirmă procurorii

Procurorii germani au declarat că nu exclud un motiv politic în cazul uciderii a doi militari ucraineni de către un cetăţean rus, în oraşul Murnau.

844 afișări
Imaginea articolului Uciderea a doi soldaţi ucraineni în Germania ar putea fi de natură politică, afirmă procurorii

Uciderea a doi soldaţi ucraineni în Germania ar putea fi de natură politică, afirmă procurorii

Procurorii germani au declarat luni că nu exclud un motiv politic în ancheta privind un cetăţean rus arestat după ce a înjunghiat mortal, în weekend, doi soldaţi ucraineni, aflaţi în convalescenţă.

Potrivit poliţiei, soldaţii ucraineni - care se aflau în recuperare în sudul Germaniei - au fost găsiţi cu răni grave de cuţit în faţa unui centru comercial din oraşul bavarez Murnau sâmbătă seara. Unul dintre ei, în vârstă de 36 de ani, a murit la faţa locului, în timp ce celălalt, în vârstă de 23 de ani, a murit la spital, relatează Reuters.

Un cetăţean rus în vârstă de 57 de ani a fost arestat în locuinţa sa la scurt timp după comiterea faptei, a precizat poliţia. Primele indicii sugerează că cei trei bărbaţi se cunoşteau.

"Motivul crimei este momentan neclar, deşi nu poate fi exclusă o motivaţie politică, şi este investigat în toate direcţiile", a arătat biroul procurorului general din Munchen, care a preluat cazul.

Pe de altă parte, ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a dat instrucţiuni consulatului general din Munchen să monitorizeze cazul şi să rămână în contact cu autorităţile germane.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici