Cercetătorii sunt de părere ca virusul SARS-CoV-2 circula în Europa din 2019

  • Cele mai recente concluzii ale unui studiu privind răspândirea şi circulaţia virusului SARS-CoV-2 susţin că virusul a ajuns în Italia în luna septembrie.
  • În Italia, primul infectat cu SARS-CoV-2 a fost raportat pe 21 februarie.
  • Co-autorul al studiului, Giovanni Apolone, care a observat rezultatele pentru testele de anticorpi, a sesizat că erau anumiţi participanţi care aveau anticorpi în luna octombrie, ceea ce înseamnă că s-au infectat în luna septembrie.
21929 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii sunt de părere ca virusul SARS-CoV-2 circula în Europa din 2019

Cercetătorii sunt de părere ca virusul SARS-CoV-2 circula în Europa din 2019

Cele mai recente concluzii ale unui studiu privind răspândirea şi circulaţia virusului SARS-CoV-2 susţin că virusul a ajuns în Italia în luna septembrie. Studiul a fost realizat de Centrul Naţional al Cancerului.

OMS a menţionat de la bun început că toate datele pe care le deţinem despre virus şi COVID-19 datează de când Wuhan, China a furnizat primele informaţii, la sfârşitul anului 2019. Însă, asta nu înseamnă că până atunci virusul nu a circulat.

În Italia, primul infectat cu SARS-CoV-2 a fost raportat pe 21 februarie, într-un oraş mic, aproape de Milano, în regiunea de nord a Lombardiei.

Co-autorul studiului, Giovanni Apolone, care a observat rezultatele testelor pentru anticorpi, a sesizat că erau anumiţi participanţi care aveau anticorpi în luna octombrie, ceea ce înseamnă că s-au infectat în luna septembrie.

”Am fost uimiţi să descoperim persoane asimptomatice care, în urma testelor, aflau că au anticorpi. Practic, ne dăm seama că virusul poate circula într-o variantă mai uşoară şi odată cu creşterea ratei de infectare, să devină mai puternic şi mai letal”, a adăugat Giovanni Apolone.

Autorii studiului au declarat pentru Reuters că în Lombardia, la finalul anului 2019, spitalele s-au confruntat cu o creştere a numărului de cazuri de gripă şi pneumonie severă, ceea ce indică, din nou, faptul că virusul SARS-CoV-2 ar fi putut circula în Italia mai devreme decât s-a crezut.

OMS a precizat că va analiza concluziile studiului din Italia şi va reveni cu clarificări sau, după caz, completări. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici