Ceremonii de Ziua maghiarilor organizate de autorităţile locale. Zeci de oameni au participat în ciuda ratei de infectare de 4.05 la mia de locuitori

  • Mai multe ceremonii au fost organizate marţi într-o localitate din judeţul Cluj, cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni.
  • La evenimente au participat politicieni locali şi membri ai comunităţii maghiare.
  • Activităţile au fost organizate deşi în localitate rata de infectare cu virusul SARS CoV-2 este mare.
526 afișări
Imaginea articolului Ceremonii de Ziua maghiarilor organizate de autorităţile locale. Zeci de oameni au participat în ciuda ratei de infectare de 4.05 la mia de locuitori

Ceremoniile au avut loc în localitatea Izvorul Crişului, unde rata de incidenţă din ultimele 14 zile a crescut până la 4.05 cazuri/1.000 de locuitori. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să instituie noi restricţii care, însă, vor intra în vigoare joi. Astfel, autorităţile locale au putut organiza evenimentele la care au participat zeci de persoane.

„În urma analizării ratei de incidenţă pentru ultimele 14 zile, în localitatea Izvorul Crişului aceasta a crescut până la 4.05 cazuri/1.000 de locuitori. Prin Hotărârea CJSU nr. 35 din data de 16 martie 2021, privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc, în comunele Izvorul Crişului şi Tureni unde incidenţa cumulată este de peste 3/1.000 de locuitori, începând cu data de 18 martie 2021 se dispun o serie de măsuri prevăzute la art. 2 din respectiva Hotărâre. La data de 16 martie a.c., Izvorul Crişului se afla sub efectul măsurilor stabilite prin Hotărârea CJSU nr. 31 din data de 12.02.2021, corespunzătoare ratei de incidenţă anterioare, respectiv 0.68”, au anunţat reprezentanţii IPJ Cluj, care au verificat ceremoniile de la Izvorul Crişului.

Poliţiştii mai susţin că la ceremonii au participat aproximativ 60 de persoane şi că nu au fost constatate încălcări ale prevederilor legale privind măsurile de prevenire şi combatere ale virusului SARS CoV-2.

Ceremoniile de marţi au fost organizate de primarul UDMR al comunei Izvorul Crişului. Printre participanţi a fost şi liderul UDMR Cluj. În programul evenimentului au fost o slujbă la biserică, un program artistic, o paradă a husarilor călăreţi şi discursuri şi depuneri de coroane la monumentul unui controversat conducător maghiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici