Cererea pentru testele antigen rapide a explodat odată cu anunţul că vor fi acceptate pentru călătoriile în afara ţării

Cererea pentru testele antigen rapide a explodat odată cu anunţurile mai multor ţări preferate de români ca destinaţii de vacanţă că acceptă şi această modalitate de testare pentru cei care le trec graniţa.

715 afișări
Imaginea articolului Cererea pentru testele antigen rapide a explodat odată cu anunţul că vor fi acceptate pentru călătoriile în afara ţării

Cererea pentru testele antigen rapide a explodat odată cu anunţul că vor fi acceptate pentru călătoriile în afara ţării

Astfel, jucătorii din industria laboratoarelor au intrat şi pe această nişă de piaţă, care le aduce peste 70 lei per test, în medie.

În total, s-au făcut 1,4 milioane de teste rapide antigen în România, dintre care 16% s-au făcut doar în luna iunie anul acesta, din calculele făcute de ZF pe baza datelor publice.

Din datele oferite zilnic de autorităţi, analizate de ZF, dacă la începutul lunii iunie recordul de teste antigenice realizate în 24 de ore nu trecea de 11.000 de probe zilnic, în ultima săptămână s-au făcut şi 14.000 teste pe zi.

La o medie de 14.000 de teste zilnic şi 70-75 de lei/test, costul zilnic este de un milion de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici