China a arestat peste 80 de persoane care produceau un vaccin anti-COVID-19 fals

  • China a declarat că vrea să combată problema producerii „vaccinului fals” anti-Covid-19, care a apărut din septembrie 2020.
  • Poliţia a constatat că, din septembrie 2020, cei implicaţi au „obţinut profituri uriaşe din realizarea vaccinurilor din soluţie salină şi vânzarea acestora la un preţ mai mare”.
1073 afișări
Imaginea articolului China a arestat peste 80 de persoane care produceau un vaccin anti-COVID-19 fals

China a arestat peste 80 de persoane care produceau un vaccin anti-COVID-19 fals

În acest sens, departamentele de poliţie din Jiangsu, Beijing şi Shandong au arestat peste 80 de persoane implicate în producerea a peste 3.000 de doze de vaccin anti-Covid-19 fals, potrivit CNN.

Agenţia de ştiri Xinhua a declarat că Ministerul Securităţii Publice din China investighează infracţiunile legate de fabricarea şi vânzarea de vaccinuri contrafăcute, „practica ilegală a medicamentelor şi frauda sub masca vaccinurilo”.

China şi-a vaccinat populaţia cu vaccinuri de la două companii, Sinovac şi Sinopharm, şi ambele au fost distribuite şi în alte ţări, inclusiv în Turcia.

Ambele companii au declarat iniţial că vaccinurile lor au fost eficiente cu peste 78%, dar studiile în stadiu întârziat ale candidatului Sinovac din Brazilia au raportat o rată de eficacitate de 50,38%.

Sinovac şi-a păstrat vaccinul, chiar dacă unele ţări l-au supus unor teste şi au întrerupt distribuirea.

Sinopharm, compania de stat al cărei vaccin a fost primul care a fost aprobat în China, a declarat că produsul său a fost 79,34% eficient în studii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici