China: Coronavirus descoperit pe puiul importat din Brazilia

  • Urme de coronavirus au fost descoperit în timpul unui control de rutină asupra puiului importat din Brazilia, cel mai mare producător din lume, au anunţat joi autorităţile chineze.
  • Virusul a fost prezent pe aripile de pui îngheţate care au fost preluate pentru testare marţi, se arată într-un comunicat al primăriei din Shenzhen.
2482 afișări
Imaginea articolului China: Coronavirus descoperit pe puiul importat din Brazilia

China: Coronavirus descoperit pe puiul importat din Brazilia

China, locul unde coronavirusul a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, a oprit în mare parte epidemia.Ţara a anunţat joi 19 noi infectări. Ultimul deceas cauzat de virus a fost la mijlocul lunii mai. Pe de altă parte, Brazilia este cea de-a doua ţară ca număr de cazuri, după Statele Unite., relatează Le Figaro.

Virusul descoperit pe ambalajele de creveţi

În provincia Anhui (est), primarul oraşului Wuhu a anunţat joi că virusul a fost depistat pe ambalajele de creveţi din Ecuador. Aceste pachete erau păstrate în congelatorul unui restaurant din oraş.

Este a doua oară când China a raportat prezenţa virusului pe pachetele de creveţi ecuadorieni. În iunie, uriaşa piaţă Xinfadi din Beijing a fost închisă după izbucnirea unei epidemii care a afectat câteva sute de oameni. Urmele de virus au fost detectate acolo la somonul importat.

Efecte economice

Covid-19 este o boală respiratorie şi nimic nu sugerează deocamdată că poate fi transmis prin ingestia de produse contaminate.

Contaminarea puiului brazilian ar putea duce la o scădere a vânzărilor acestui produs pe piaţa chineză. În februarie 2019, Beijing a impus taxe grele pentru puiul brazilian pentru o perioadă de cinci ani.

Brazilia, de departe cel mai mare producător mondial de carne de pui, este încă în 2017 principalul furnizor de pui congelat în China, cu o valoare anuală care se apropie de un miliard de dolari şi reprezentând aproape 85% din importurile gigantului asiatic. De atunci a pierdut din cota de piaţă în faţa ţărilor precum: Thailanda, Argentina şi Chile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici