Clinicile private vor să ajute la vaccinare: "Am trimis Ministerului Sănătăţii disponibilitatea noastră"

  • Cristian Hotoboc, preşedintele PALMED, spune clinicile private vor să ajute la vaccinare
  • În etapa a treia, vaccinurile s-ar putea face şi în centre Drive-ThRu
  • Clinicile private au infrastructura necesară şi pot vaccina sute de pacienţi pe zi
946 afișări
Imaginea articolului Clinicile private vor să ajute la vaccinare: "Am trimis Ministerului Sănătăţii disponibilitatea noastră"

Clinicile private vor să ajute la vaccinare: "Am trimis Ministerului Sănătăţii disponibilitatea noastră"

Campania de vaccinare a început. Tranşa după tranşă de doze  aterizează pe aeroporturile din ţară. Clinicile private s-au oferit să dea o mână de ajutor. Personal medical bifat, aparatură necesară bifat, dorinţă de implicare, bifat. Ministerul Sănătăţii, momentan , i-a refuzat.

Mihail Pautov este medic şi coordonatorul unui program de testare PCR privat. Are în grijă două centre mobile de testare. Oamenii trec şi întreabă când îşi vor putea face vaccinul în astfel de centre.

MIHAIL PAUTOV, medic coordonator Complet Medical: Am trimis Ministerului Sănătăţii disponibilitatea noastră de a ne pune cel puţin una din camerele de recoltare la dispoziţia lor pentru pentru faza a treia de vaccinare, când se va face inclusiv în centre Dirive-Thru. Avem toată infrastructura pentru a demara un astfel de program.

Dana s-a testat astăzi la un centru Drive-Thru. Este a două oară când o face. Abia aşteaptă vaccinul şi crede că cu cât mai mulţi furnizori de servicii medicale ar fi implicaţi, cu atât mai bine.

Dana: Da, m-aş vaccina pentru siguranţa mea, a rudelor, a persoanelor iubite. În funcţie de rapiditatea cu care aş avea acces la vaccin. Dacă s-ar putea face mai repede la privat, aş alege privat.

BĂRBAT: Pentru sănătatea mea, a familiei. Vreau să revin la muncă. Sunt toate motivele din lume pentru un vaccin. Nu aş avea nimic în potrivă. Am încredere în cele patru firme. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Nu voi aştepta nouă luni de zile să îl fac dacă o să apară la privat.

Există şi sceptici însă. 36% dintre români nu sunt convinşi de eficienţa vaccinului.

BĂRBAT: În mine am încredere, în vaccin nu.

Pentru aceştia, medicul Mihail are explicaţii. Efectele adverse ca febra, durerea de cap sau musculară sunt de bine.

"Aceste efecte sunt antrenorii corpului tău împotriva unul potenţial virus Sars Cov 2. Prin acele efecte eşti sigur că corpul tău face imunitate".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici