Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi vrea închiderea teraselor la ora 24. Primarul cere să nu fie închise

  • Comitetul Judeţean Pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a decis să solicite CNSU închiderea teresaelor la ora 24 şi în Iaşi, din cauza numărului mari de cazuri din ultimele zile
  • Primarul în schimb, cere public reanalizarea situaţiei şi spune că măsura va afecta şi mai mult sectorul HoReCa
  • Chirica susţine că agenţilor economici care au încălcat legea ar trebui să le fie suspendată activitatea, dar că nu toţi ar trebui pedepsiţi pentru greşelile unora
685 afișări
Imaginea articolului Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi vrea închiderea teraselor la ora 24. Primarul cere să nu fie închise

Mihai Chirica cere ca terasele să nu fie închise

Dacă vei putea să mai stai la o terasă alături de prieteni şi după miezul nopţii în Iaşi, nu e încă sigur. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în sedinţa de marţi, să ceară Comitetului Naţional ca terasele şi  barurile  să se închidă între orele 24.00 - 00.06. 

Motivul invocat în hotărârea autorităţilor este "răspândirea comunitară intensă a virusului şi numărul în creştere al persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Iaşi”.
Decizia finală o ia Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Dar până atunci, primarul Iaşului cere reanalizarea acestei solicitări, spunând că dacă se va lua această decizie sectorul HoReCa va fi şi mai mult afectat decât până acum. Mihai Chirica, în solicitarea publică, reaminteşte şi că premierul Ludovic Orban a cerut să se analizeze redeschiderea restaurantelor de la 1 septembrie.

”Cred că propunerea adresată CNSU de către CJSU Iaşi contravine bunei intenţii de a veni în ajutorul sectorului HoReCa afectat deja din punct de vedere economic. Este adevărat că sunt agenţi economici care au încălcat legea şi am încredere că toţi cei care se fac vinovaţi vor plăti. Practic, dacă această decizie va fi adoptată, vom pedepsi un întreg sector economic şi aşa afectat de criză şi vom ajunge la şi mai mari prejudicii HoReCa în judeţul nostru. Prin urmare, cer CJSU să revină asupra deciziei şi să fie aplicate cele mai dure sancţiuni celor vinovaţi, inclusiv cu suspendarea activităţii. Noi, ca autoritate locală, vom oferi tot sprijinul pentru ca toţi cei care încalcă legea să fie sancţionaţi”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul mai spune şi că aprobat mai multe cereri pentru evenimente publice şi private şi că dacă decizia CJSU va fi aprobată, aceste aprobări vor fi anulate.
"Nu cred că este corect nici faţă de cei care au făcut solicitarea şi au primit aprobare, nici faţă de agenţii economici care vor fi gazdele acestor evenimente. Cred că cea mai corectă soluţie este ca autorităţile să amendeze sau să suspende, după caz, activitatea celor din HoReCa care nu respectă deciziile autorităţilor”, a mai precizat primarul Mihai Chirica, într-un comunicat de presă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici