Companiile farmaceutice continuă cercetarea pentru vaccinul împotriva coronavirusului

  • OMS a anunţat că primul vaccin împotriva Covid-19 ar putea să apară în 18 luni
  • Mai multe companii farmaceutice au anunţat că au început cercetările pentru dezvoltarea unui vaccin
  • China continuă să fie ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus
319 afișări
Imaginea articolului Companiile farmaceutice continuă cercetarea pentru vaccinul împotriva coronavirusului

Companiile farmaceutice continuă cercetarea pentru vaccinul împotriva coronavirusului

Luna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estima că va fi nevoie de aproximativ 18 luni pentru a dezvolta un vaccin pentru noul tip de coronavirus (Covid-19), potrivit Fox News.

În ultima perioadă, mai multe companii farmaceutice au anunţat primele progrese în cercetările privind un astfel de vaccin.

Compania farmaceutică Moderna a anunţat că a primit finanţare pentru dezvoltarea unui vaccin, iar în luna februarie a început un set de teste clinice privind acest vaccin. Testele ar urma să dureze până pe 1 iunie 2021.

GlaxoSmithKline a anunţat la finalul lunii trecute că a început o colaborare cu Clover Biopharmaceuticals, o companie chineză, pentru producerea unui vaccin împotriva Covid-19. 

Şi Johnson and Johnson a anunţat luna trecută că lucrează la dezvoltarea unui vaccin pentru prevenirea coronavirusului, în timp ce Sanofi Pasteur a anunţat un parteneriat cu Departamentul american al Sănătăţii în acest scop.

China este în continuare cea mai afectată ţară de pandemia de coronavirus. Până acum ţara a înregistrat 80.814 cazuri de infecţie şi 3.177 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici