CORONAVIRUS în lume 2 decembrie. UE are acord cu 6 furnizori de vaccin. SUA ar putea avea unul în două săptămâni

  • UE a încheiat acorduri cu 6 potenţiali furnizori de vaccin.
  • Comisia Europeană a cumpărat şi rezervat aproape două miliarde de doze de vaccin.
  • Statele Unite speră să înceapă campania de vaccinare împotriva Covid-19 înainte de jumătatea lunii decembrie.
453 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS în lume 2 decembrie. UE are acord cu 6 furnizori de vaccin. SUA ar putea avea unul în două săptămâni

*UE a încheiat acorduri cu 6 potenţiali furnizori de vaccin. Comisia Europeană a cumpărat şi rezervat aproape două miliarde de doze de vaccin. Pe 29 decembrie vom şti dacă vaccinul de la Pfizer are aprobare.

Agenţia Europeană a Medicamentului va decide pe 29 decembrie dacă are suficente date care să dovedească eficienţa şi siguranţa vaccinului anti-Covid-19 dezvoltat de alianţa Pfizer BioNTech. Pentru vaccinul Moderna va fi luată o decizie pe 12 ianuarie. Dosarele pentru autorizare pentru cele două vaccinuri au fost deja depuse şi o primă audiere va avea loc pe 11 decembrie.

„Trebuie să ţinem cont de faptul că ţările membre trebuie să fie consultate, dar Comisia va face tot ce este posibil ca să ajungă la o decizie rapid, dat fiind faptul că este urgent să înceapă campania de vaccinare”, spune Stefan de Keersmaecker, purtător de cuvânt al EMA.

*Ministrul britanic responsabil cu lansarea vaccinului, Nadhim Zahawi, a declarat că vaccinarea ar trebui să fie voluntară, dar că Google, Facebook şi Twitter ar trebui să facă mai mult pentru a verifica punctele de vedere opuse vaccinurilor.
 
Întrebat de BBC dacă ar putea exista un paşaport de imunitate, Zahawi a spus că faptul că o personă a făacut vaccinul împotiva COVID-19 ar putea fi inclus într-o aplicaţie telefonică care ar informa medicii locali despre statutul persoanei.
 
„Dar, de asemenea, cred că este probabil că restaurantele, barurile şi cinematografele şi alte locuri, sporturi, vor folosi, de asemenea, acel sistem”, a spus Zahawi pentru BBC.
 
*Două vaccinuri anti-coronavirus ar putea fi disponibile în SUA înainte de Crăciun, declară secretarul american al sănătăţii, Alex Azar. Vaccinul Pfizer ar putea fi aprobat şi livrat în câteva zile, iar Moderna vine la o săptămână după această procedură, a spus Azar.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici