Coronavirus în lume LIVE UPDATE 16 decembrie. Italia anunţă peste 800 de decese asociate COVID-19, pentru a şaptea oară în al doilea val

  • Italia a anunţat marţi 846 de decese cauzate de coronavirus.
  • Prima economie a Europei intră de miercuri în cea mai strictă formă de carantină
  • Olanda intră în carantină până la jumătatea lunii ianuarie. Şcolile, magazinele şi sălile de sport vor fi închise timp de cinci săptămâni
  • Prima economie a Europei intră de miercuri în cea mai strictă formă de carantină
1202 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 16 decembrie. Italia anunţă peste 800 de decese asociate COVID-19, pentru a şaptea oară în al doilea val

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 16 decembrie. Italia anunţă peste 800 de decese asociate COVID-19, pentru a şaptea oară în al doilea val

În Italia, de la începutul epidemiei s-au infectat cel puţin 1.870.576 de persone

În regiunea Veneto se înregistrează al doilea record: 165 de noi decese. Recordul se stabilise aici în 10 decembrie, când au murit 148 de bolnavi, potrivit Corriere della Sera.

Italia, care în weekend a devansat Marea Britanie înre­gistrând cel mai mare număr de decese din cauza coronavirusului din Europa, a impus unele dintre cele mai stricte restricţii de călătorie pe perioada Crăciunului, italienii neavând voie să circule între regiuni începând cu 20 decembrie şi până pe 6 ianuarie.

Prima economie a Europei intră de miercuri în cea mai strictă formă de carantină

Cancelarul Angela Merkel a anunţat că Germania va trebui să se confrunte începând de săptămâna aceasta cu un set de reguli stricte de carantină care vor rămâne în picioare şi după Crăciun. Magazinele neesenţiale şi şcolile vor fi închise de miercuri, iar adunările de Crăciun vor fi limitate de la 10 oameni la numai cinci din două gospodării diferite.

Anunţul a fost lansat după ce autorităţile au raportat aproape 30.000 de infecţii cu coronavirus şi circa 600 de decese în 24 de ore.

Ministrul economiei Peter Altmaier a declarat că ţara poate evita o nouă recesiune datorită măsurilor guvernamentale de susţinere, în ciuda faptului că numărul oamenilor care primesc subvenţii şi lucrează mai puţine ore decât de obicei va continua să crească: „Este posibil, dacă acţionăm înţelept, să controlăm impactul economic din ţară, însă deciziile depind de ritmul în care se vor desfăşura următoarele evenimente”.

Germania pune presiune pe Agenţia Europeană a Medicamentului şi Uniunea Europeană să aprobe vaccinul Pfizer până la Crăciun

Angela Merkel şi Ministerul Sănătăţii din Germania presează Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi Uniunea Europeană, să aprobe vaccinul dezvoltat de Pfizer până pe 23 decembrie, şi nu până pe 29 decembrie, aşa cum este planificat în prezent, relatează cotidianul german Bild în ediţia sa de marţi, 15 decembrie, preluat de Le Figaro.

Ziarul citează surse apropiate guvernului german. Aceste informaţii confirmă semnele de nerăbdare trimise, deja, duminică de ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

„Toate datele BioNTech sunt disponibile, Marea Britanie şi SUA şi-au dat deja aprobarea. O revizuire a datelor şi aprobarea de către EMA ar trebui să aibă loc cât mai curând posibil. Încrederea în capacitatea Uniunii Europene de a acţiona depinde de aceasta,” a avertizat Jens Spahn.

Olanda intră în carantină până la jumătatea lunii ianuarie. Şcolile, magazinele şi sălile de sport vor fi închise timp de cinci săptămâni

Premierul Olandei, Mark Rutte, a anunţat în cadrul unei emisiuni televizate noile măsuri restrictive care se vor aplica la nivel naţional. Olanda se pregăteşte să intre pentru a doua oară în carantină. Măsurile vor intra în vigoare de marţi.

„Trebuie să muşcăm acest măr acru înainte ca lucrurile să devină mai bune. Realitatea este că aceasta nu este o gripă nevinovată aşa cum cred unii oameni. Este un virus care poate afecta puternic pe toată lumea”, a declarat Rutte.

Magazinele neesenţiale, muzeele şi sălile de sport se vor închide la miezul nopţii până pe 19 ianuarie. Toate şcolile şi universităţile vor trece la predarea online de miercuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici