Germania pune presiune pe Agenţia Europeană a Medicamentului şi Uniunea Europeană să aprobe vaccinul Pfizer până la Crăciun

  • Germania presează Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi Uniunea Europeană, să aprobe vaccinul dezvoltat de Pfizer până pe 23 decembrie.
  • 29 decembrie este termenul anunţat de EMA pentru aporbarea vaccinului.
  • EMA a fost ţinta unui atac cibernetic săptămâna trecută în care au fost sparte documente legate de Pfizer şi BioNTech.
4106 afișări
Imaginea articolului Germania pune presiune pe Agenţia Europeană a Medicamentului şi  Uniunea Europeană să aprobe vaccinul Pfizer până la Crăciun
Angela Merkel şi Ministerul Sănătăţii din Germania presează Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi Uniunea Europeană, să aprobe vaccinul dezvoltat de Pfizer până pe 23 decembrie, şi nu până pe 29 decembrie, aşa cum este planificat în prezent, relatează cotidianul german Bild în ediţia sa de marţi, 15 decembrie, preluat de Le Figaro.
 
Ziarul citează surse apropiate guvernului german. Aceste informaţii confirmă semnele de nerăbdare trimise, deja, duminică de ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn. 
 
„Toate datele BioNTech sunt disponibile, Marea Britanie şi SUA şi-au dat deja aprobarea. O revizuire a datelor şi aprobarea de către EMA ar trebui să aibă loc cât mai curând posibil. Încrederea în capacitatea Uniunii Europene de a acţiona depinde de aceasta,” a avertizat Jens Spahn.
 
Între timp, alte ţări precum SUA, Marea Britanie, Canada, Israel sau Bahrain au început deja campaniile de vaccinare.
 
Iritarea la Berlin este cu atât mai mare cu cât vaccinul a fost dezvoltat de o companie naţională, BioNTech, Germania fiind afectată puternic de al doilea val al pandemiei de coronavirus. Guvernul a decis închiderea magazinelor şi şcolilor în perioada 16 decembrie - 10 ianuarie.
 
"Obiectivul este obţinerea unei autorizaţii înainte de Crăciun, vrem să începem vaccinarea înainte de sfârşitul anului", a declarat într-o conferinţă de presă ministrul german.
 
Agenţia Europeană pentru Medicamente, cu sediul în Olanda, deliberează în prezent asupra emiterii autorizaţiilor pentru mai multe vaccinuri împotriva Covid-19. Ea a fost ţinta unui atac cibernetic săptămâna trecută în care au fost sparte documente legate de Pfizer şi BioNTech.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici