Coronavirus în lume LIVE UPDATE 20 aprilie: Spania devine a doua ţară din lume care depăşeşte 200.000 de bolnavi / Cele mai puţine cazuri noi din ultimele săptămâni în Marea Britanie

  • Spania a devenit a doua ţară din lume cu peste 200.000 de bolnavi de Covid-19
  • Autorităţile britanice au anunţat luni cele mai puţine cazuri din ultimele săptămâni în Marea Britanie
  • Bilanţul cazurilor de coronavirus din Rusia a depăşit 47.000, cele mai multe fiind confirmate în Moscova
6333 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 20 aprilie: Spania devine a doua ţară din lume care depăşeşte 200.000 de bolnavi / Cele mai puţine cazuri noi din ultimele săptămâni în Marea Britanie

Sursa foto: Profimedia

Spania, a doua ţară din lume care depăşeşte 200.000 de bolnavi

Spania a devenit luni a doua ţară de pe glob care a depăşit 200.000 de bolnavi de Covid-19. Astfel, au fost confirmate 200.210 de îmbolnăviri, iar bilanţul deceselor a ajuns la 20.852. Totodată, peste 80.000 de iberici s-au vindecat, potrivit worldometers.info.

Cel mai mic bilanţ din ultimele săptămâni în Marea Britanie

Autorităţile din Marea Britanie au confirmat, luni, 449 noi decese provocate de Covid-19. În total, în Marea Britanie au murit 16.509 de oameni în urma infecţiei cu noul coronavirus. Peste 386.000 de teste pentru Covid-19 au fost efectuate în Regatul Unit, scrie The Guardian. 

Australia: Niciun caz nou de coronavirus în trei regiuni importante. Experţii susţin însă că restricţiile ar trebui menţinute până la iarnă

Datorită scăderii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus în Australia, tot mai multă lume cere limitarea restricţiilor impuse în timpul pandemiei, dar experţii susţin că acestea ar trebui menţinute până la iarnă, scrie dailymail.co.uk. 

Sudul Australiei şi zona de nord nu au mai raportat niciun caz nou de infectare de-a lungul weekendului. De asemenea, nicio persoană din Queensland nu a mai  fost depistată pozitiv. 

Bilanţul cazurilor de coronavirus în Rusia, depăşeşte 47.000. Cele mai multe infectări sunt în Moscova

Numărul total de cazuri de Covid-19 a depăşit 47 de mii de infecţii în 85 de regiuni din Rusia, anunţă autorităţile de acolo.

Cele mai multe cazuri de infecţie au fost înregistrate la Moscova, iar pe întreaga perioadă s-au înregistrat 405 de morţi şi 3446 de oameni recuperaţi, scire lenta.ru

SUA înregistraeză peste 750.000 de cazuri de coronavirus, iar număul deceselor trece de 40.000

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Statele Unite a crescut duminică la peste 40.000, cea mai mare din lume şi aproape dublul numărului de decese înregistrate în Italia, a doua cea mai afectată ţară, potrivit unui raport al Reuters. 

Coronavirus: Decesele trec de 100.000 în Europa, dar rata de deces încetineşte în Spania şi Olanda

Numărul actualizat de decese din Marea Britanie, cea mai mică creştere în aproape două săptămâni, duce numărul total de decese cauzate de Covid-19 înregistrate oficial în Europa la peste 100.000, potrivit The Guardian.

Polonia înregistrează cel mai mare număr de cazuri de coronavirus cu o zi înainte de a reduce anumite restricţii

Polonia a înregistrat duminică cel mai mare număr de cazuri de coronavirus, cu 545 de noi infectări, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, cu o zi înainte de relaxarea unora dintre restricţii, potrivit Reuters. 

Turcia are cele mai multe cazuri de coronavirus în afara Europei şi SUA

Cazurile confirmate de coronavirus din Turcia au crescut la 86.306, a declarat duminică ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, cel mai mare număr din orice ţară din afara Europei sau a Statelor Unite, potrivit Reuters. 

Aproximativ 2.500 de persoane au protestat în statul Washington împotriva ordinului de izolare la domiciliu

Aproximativ 2.500 de oameni s-au adunat duminică în faţa clădirii Capitolului din Washington pentru a protesta împotriva ordinului de izolare la domiciliu emis de guvernul statului Washington, Jay Inslee,  pentru a limita răspândirea coronavirusului, potrivit Reuters. 

Miniştrii Sănătăţii din cadrul G-20: Pandemia dezvăluie o "slăbiciune sistemică”

Miniştrii Sănătăţii din Grupul celor 20 au declarat că pandemia Covid-19 "a evidenţiat slăbiciuni sistemice” în pregătirea sănătăţii în întreaga lume, potrivit unui comunicat emis după o teleconferinţă găzduită de Arabia Saudită, relatează Bloomberg. 
 
Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici