Miniştrii Sănătăţii din cadrul G-20: Pandemia dezvăluie o "slăbiciune sistemică”

Miniştrii Sănătăţii din Grupul celor 20 au declarat că pandemia Covid-19 "a evidenţiat slăbiciuni sistemice” în pregătirea sănătăţii în întreaga lume, potrivit unui comunicat emis după o teleconferinţă găzduită de Arabia Saudită, relatează Bloomberg.

9358 afișări
Imaginea articolului Miniştrii Sănătăţii din cadrul G-20: Pandemia dezvăluie o "slăbiciune sistemică”

Miniştrii Sănătăţii din cadrul G-20: Pandemia dezvăluie o "slăbiciune sistemică”

Miniştrii "au abordat nevoia de a îmbunătăţi eficacitatea sistemelor de sănătate la nivel mondial prin împărtăşirea cunoştinţelor şi eliminarea decalajului în ceea ce priveşte capacităţile de răspuns şi pregătire”, se arată în document. Ei au recunoscut "impactul social-economic” adus de răspândirea coronavirusului.
 
În comunicat, miniştrii au transmis că reuniunea de duminică a vizat "acţiunile necesare” pentru îmbunătăţirea pregătirii, inclusiv importanţa "utilizării soluţiilor digitale” în gestionarea epidemiei de coronavirus.
 
La evenimentul de duminică au participat oficiali din cadrul OMS, inclusiv directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus. Tedros le-a spus participanţilor că sfârşitul restricţiilor sociale nu este sfârşitul pandemiei.
 
Întâlnirea a avut loc întrucât unele ţări - sau în cazul SUA, mai multe state - se pregătesc să înceapă să reducă restricţiile care vizează controlul pandemiei Covid-19, care a luat peste 160.000 de vieţi în întreaga lume.
 
Trump a declarat pe 14 aprilie că a oprit temporar finanţarea către OMS, susţinând că agenţia ONU a luat afirmaţiile Chinei cu privire la coronavirus „la valoarea nominală” şi nu a reuşit să comunice informaţii despre pandemie pe măsură ce aceasta se răspândea.
 
De atunci, alte ţări, inclusiv Germania şi China, şi-au exprimat sprijinul pentru OMS, iar unele au spus că resursele financiare ale agenţiei ar trebui sporite.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici