Coronavirus în România LIVE UPDATE 25 august: 1.060 de noi cazuri şi 58 de decese în ultimele 24 de ore / Bilanţ complet

  • Pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)
  • 3.367 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.
  • 490 de persoane sunt internate la ATI
16834 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România LIVE UPDATE 25 august: 1.060 de noi cazuri şi 58 de decese în ultimele 24 de ore / Bilanţ complet

Coronavirus în România 25 august 

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
35.816 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 9.593 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.   

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 3.367  persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.08.2020 (10:00) – 25.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 58 de decese (32 bărbaţi şi 26 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 la categoria 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 20 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

57 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidităţi.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.268. Dintre acestea, 490 sunt internate la ATI.  

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.679.614  teste. Dintre acestea 20.479 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.764 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 8.715 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.686 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.562 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 30.962 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 33 de persoane.

Coronavirus în România- IERI. Bilanţ complet aici.

Vezi aici câte cazuri şi câte decese au fost raportate ieri în România.

Hidroelectrica cumpără pânâ la 10.000 de teste PCR pentru angajaţi

Prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Hidroelectrica a lansat un anunţ pentru achiziţie de „Servicii medicale de testare RT-PRC în vederea diagnosticării COVID-19 pentru salariaţii Hidroelectrica”.

Compania va plăti pentru aceste teste peste 3,2 milioane de lei. La finalul anului trecut, Hidroelectrica avea crica 3.400 de salariaţi în cele 208 centrale.

Focar de COVID-19 la singura clinică de hematologie din regiunea Olteniei

12 din cei 30 de asistenţi medicali care lucrează aici au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-COV 2 şi doi pacienţi s-au îmbolnăvit, spune Lorena Dijmărescu, directorul medical al Spitalului Filantropia Craiova, instituţie în subordinea căreia se află Clinica de Hematologie.

Teste COVID cu “iz penal”

Şefii laboratoarelor de analize medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Craiova şi al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova sunt vizaţi de o anchetă penală. Procurorii susţin că, aproape două luni, aceştia au refuzat să lucreze probe prelevate de la persoane suspecte de COVID-19, aduse de Direcţia de Sănătate Publică. În schimb, ar fi lucrat teste la cerere, plătite de cei care voiau să plece în străinătate.

Este focar de coronavirus la cel mai mare spital de urgenţă din ţară

Secţia Chirurgie II a Spitalului Floreasca a fost închisă pentru internări şi serviciul de gardă. Peste 15 angajaţi ai unităţii sanitare au fost confirmaţi cu Covid 19. Secţia Chirurgie II are o capacitate de 50 de paturi.

Dr. Bogdan Opriţa: Acum secţia respectivă se ocupă de bolnavii care au fost testaţi şi care au ieşit negativi, mai sunt 5 pacienţi în acea secţie.
Mai multe rude ale angajaţilor din spital spun că şefii unităţii sanitare ar fi ascuns rezultatul pozitiv al unui pacient, însă conducerea infirmă această informaţie.

Comisia Europeană propune un sprijin financiar în valoare de 4 miliarde de euro pentru România

Comisia Europeană a prezentat Consiliului propuneri de decizii de acordare de sprijin financiar în valoare de 81,4 miliarde de euro din cadrul Instrumentului SURE pentru 15 state membre. România ar urma să primească 4 miliarde de euro.

„Odată ce Consiliul a aprobat aceste propuneri, sprijinul financiar va fi furnizat sub formă de împrumuturi acordate în condiţii avantajoase de UE statelor membre. Aceste împrumuturi vor ajuta statele membre să facă faţă creşterilor bruşte ale cheltuielilor publice pentru menţinerea locurilor de muncă.”se arată într-un comunicat al CE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici