Coronavirus: SUA au depăşit pragul de 9 milioane de cazuri. Ţara a raportat un milion de infectări COVID-19 în doar 14 zile

  • Cazurile de coronavirus din SUA au depăşit cifra de 9 milioane vineri, crescând cu 1 milion în două săptămâni.
  • Ţara cea mai afectată din lume se confruntă cu o creştere semnificativă a cazurilor chiar înainte de alegerilor prezidenţiale.
  • Statele Unite au raportat 99.321 noi cazuri de coronavirus, vineri, astfel că au acum un total de 9.044.255 infecţii, scrie CNN.
  • Vineri au fost, de asemenea, 1.030 de noi decese asociate virusului, ceea ce ridică numărul total de morţi la 229.686.
  • Contaminări sunt înregistrate în toate cele 50 de state.
199 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: SUA au depăşit pragul de 9 milioane de cazuri. Ţara a raportat un milion de infectări COVID-19 în doar 14 zile

Coronavirus: SUA au depăşit pragul de 9 milioane de cazuri. Ţara a raportat un milion de infectări COVID-19 în doar 14 zile

Cazurile cresc mai repede ca oricând. Recordul anterior pentru 1 milion de cazuri noi a fost în timpul creşterii infecţiilor în iulie şi august - când a durat 16 zile. Acum, ţara a înregistrat peste 1 milion de cazuri în 14 zile, fără niciun semn al încetinirii focarului.

Statele Unite au raportat 99.321 noi cazuri de coronavirus înregistrate vineri, astfel că au acum un total de 9.044.255 infecţii, scrie CNN.

Numărul marchează a cincea oară din 22 octombrie, când SUA au înregistrat un nou record şi a doua zi consecutivă când au fost raportate peste 90.000 de cazuri.

În medie, peste 77.000 de cazuri au fost raportate în fiecare zi în ultimele şapte zile, dublu faţă de nivelul observat acum două luni.  De asemenea, decesele sunt în creştere şi au ajuns la aproape 230.000.

Pentru fiecare 10.000 de persoane din Statele Unite, au fost raportate peste 272 de cazuri de coronavirus şi aproximativ şapte persoane au murit, potrivit unei analize Reuters. În Europa au existat 127 de cazuri şi patru decese la 10.000 de locuitori.

Texas a depăşit California devenind cel mai afectat stat din Statele Unite, cu Florida pe locul trei.

Peste jumătate de milion de vieţi ar putea fi pierdute de COVID-19 în Statele Unite până la sfârşitul lunii februarie, potrivit cercetătorilor de la Institutul pentru Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME) de la Universitatea din Washington.

Preşedintele SUA, Donald Trump, care caută să obţină în alegerile de marţi un al doilea mandat, spune de săptămâni întregi că ţara are sub control virusul.

Statele Unite au efectuat 7,7 milioane de teste coronavirus săptămâna trecută, dintre care 6,3% au revenit pozitive, comparativ cu 5,4% săptămâna precedentă, potrivit datelor din The COVID Tracking Project.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici