Coronavirus. Varianta Delta descoperită prima dată în India s-a răspândit în 62 de ţări. Cele mai afectate zone. Anunţul OMS

  • Varianta Covid-19 detectată pentru prima dată în India în octombrie s-a răspândit acum în cel puţin 62 de ţări, potrivit OMS.
  • OMS a schimbat numele variantei în Delta pentru a simplifica denumirea sa ştiinţifică, B.1.617.2.
  • Chiar şi ţările cu rate ridicate de vaccinare înregistrează o creştere a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni.
3780 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Varianta Delta descoperită prima dată în India s-a răspândit în 62 de ţări. Cele mai afectate zone. Anunţul OMS

Coronavusrus. Varianta Delta descoperită prima dată în India s-a răspândit în 62 de ţări. Cele mai afectate zone. Anunţul OMS

Varianta Covid-19 detectată pentru prima dată în India în octombrie s-a răspândit acum în cel puţin 62 de ţări, pe măsură ce focarele cresc în Asia şi Africa, în ciuda scăderii săptămânale de 15% a cazurilor din întreaga lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, relatează CNBC.
 
„Continuăm să observăm o transmisibilitate crescută semnificativ şi un număr tot mai mare de ţări care raportează focare asociate cu această variantă”, a spus OMS despre tulpina Delta, menţionând că studiul suplimentar este o prioritate.
 
OMS a schimbat numele variantei în Delta pentru a simplifica denumirea sa ştiinţifică, B.1.617.2. Noul sistem de denumire pentru variantele Covid, după literele alfabetului grecesc, evită şi ţările stigmatizante care detectează noi tulpini.
 
Varianta P.1, numită acum Gamma, care a fost detectată pentru prima dată în Japonia la persoanele care călătorise în Brazilia, s-a răspândit în 64 de ţări, potrivit OMS.
 
Chiar şi ţările cu rate ridicate de vaccinare înregistrează o creştere a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni, „aşa că nimeni nu poate crede că pandemia s-a terminat,” a declarat dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe în Sănătate, într-un Q&A găzduit de OMS miercuri pe platformele de socializare.
 
Regiunea Pacificului de Vest raportează cele mai mari bilanţuri de cazuri şi decese Covid de la începutul pandemiei, potrivit actualizării săptămânale a agenţiei. Regiunea a raportat peste 139.000 de cazuri noi în ultima săptămână, o creştere cu 6% faţă de săptămâna precedentă. Cel mai mare număr de cazuri noi din regiune a fost raportat în Myanmar, care a înregistrat 53.419 cazuri noi în ultima săptămână. Cel mai mare număr de decese din regiune a fost raportat în Filipine, cu 776 de morţi în ultima săptămână.
 
Regiunea africană a raportat peste 52.000 de cazuri noi şi peste 1.100 de decese înregistrate săptămâna trecută, o creştere de 22% şi respectiv 11%, comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit actualizării săptămânale.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici