COVID-19 afectează ficatul. „Hepatocitoliza se tratează în funcţie de cauzele care au dus la apariţia sa”

  • Afectarea hepatică apare la din ce în ce mai mulţi bolnavi de Covid-19.
  • Covid-19 nu este singura cauză a apariţiei hepatocitolizei.
  • Teodora Spătaru spune că hepatocitoliza se tratează plecând de la cauzele apariţiei sale.
2695 afișări
Imaginea articolului COVID-19 afectează ficatul. „Hepatocitoliza se tratează în funcţie de cauzele care au dus la apariţia sa”

COVID-19 afectează ficatul. „Hepatocitoliza se trataează în funcţie de cauzele care au dus la apariţia sa”

Coronavirusul atacă întregul organism. Apar inclusiv inflamaţii ale organelor, iar medicii au remarcat că, în ultimul timp, sunt mai mulţi pacienţi care au ficatul inflamat. Gastroenterologul Teodora Spătaru spune că nu a fost depistată o cauză a apariţiei acestei inflamaţii, numită hepatocitoliză.

„Au fost notate mai multe motive. Poate să fie o injurie hepatică directă, poate să fie pe cauză de inflamaţie. Poate să fie pe microtrombozele care apar în covid, poate să fie şi pe medicamentaţia folosită”, a declarat aceasta.

Afectarea celulelor hepatice nu apare doar la cei bolnavi de Covid-19. 

„Pot face dar de alte cauze. Au fost raportaţi în cadrul pacienţilor COVID, pacienţi care aveau de dinainte afectări hepatice şi aveau hepatocitoliză”, a completat dr. Teodora Spătaru.

Hepatocitoliza se tratează în funcţie de cauzele care au dus la apariţia sa. Dacă este provocată de tromboze, sunt folosite anticoagulante, iar dacă are drept cauză medicaţia, sunt eliminate medicamente care au dus la apariţia sa.

Teodora Spătaru spune că bolnavii trebuie monitorizaţi şi după ce s-au vindecat de Covid-19. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici