COVID-19 în lume. Care sunt ţările fruntaşe la creşterea numărului de cazuri de infectare

  • Pandemia de COVID-19 afectează preponderent ţările sărace, cu infrastructură slabă şi economie precară, dar şi pe cele care nu ţin cont de măsurile de prevenţie, spun specialiştii.
  • Topul ţărilor cu cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus este deschis de către Statele Unite.
  • La polul opus, Noua Zeelanda este ţara cu cele mai puţine cazuri noi.
5153 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în lume. Care sunt ţările fruntaşe la creşterea numărului de cazuri de infectare

COVID-19 în lume

Zece milioane de cazuri. Acesta este numărul de cazuri de COVID-19 la nivel mondial, înregistrat luni, 29 iunie. Mai exact, 10,249,741 de persoane infectate cu noul coronavirus. 
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că întreaga lume se află într-o fază critică a pandemiei, pe fondul relaxării măsurilor de protecţie şi a testării limitate pentru coronavirus. Spre exemplu, bilanţul deceselor cauzate de COVID-19 a depăşit 500.000, duminică, reletează Reuters. 
 
În multe ţări din Europa de Vest şi Asia, virusul pare că este încă ţinut sub control, în timp ce în alte zone ale lumii, numărul persoanelor infectate creşte de la o zi la alta. 
 
În primele trei luni de la apariţia noului coronavirus, un milion de oameni s-au infectat. În doar opt zile, numărul lor s-a dublat. Mai mult, reprezentanţii unor ţări din America Latină spun că aceste cifre ar fi doar „vârful iceberg-ului”, în condiţiile în care acestea reflectă doar cazurile testate pozitiv. 
 

Topul ţărilor „infectate” de noul coronavirus 

 
  • Statele Unite

SUA ocupă primul loc, cu cele mai multe cazuri de infectare şi cele mai multe decese provocate de COVID-19. Numărul testelor pozitive a ajuns la 40.000 zilnic şi încă creşte. Din ce în ce mai multe cazuri apar în Arizona, Texas şi Florida.

  • Brazilia
A două ţară după Statele Unite, cu peste un milion de persoane infectate, se confruntă, la rândul său, cu o creştere a numărului de cazuri de COVID-19. Sao Paolo, Rio de Janeiro sunt cele mai afectate. 
 
  • Mexico
Unul dintre statele cu creştere rapidă a numărului de infectări, a înregistrat, în doar o singură zi, peste 6.000 de cazuri noi. 
 
  • India
Pe locul 4, privind cele mai „spectaculoase” creşteri: 15.000 de cazuri noi de infectare într-o singură zi. Totuşi, cifrele de faţă nu reflectă realitatea întrucât testările se fac izolat. 
 

De ce a explodat numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus 

 
Comunităţile sărace, vulnerabile şi aglomerate sunt cele mai expuse. Noul coronavirus a devenit „boala oamenilor săraci”, conform reprezentantului OMS, David Nabarro. Pentru milioane de familii din lume, distanţarea socială (sau fizică n.red.) este imposibil de aplicat: locuirea într-o singură cameră, lipsa aperi curente, lipsa banilor, conform BBC.
 
Se poate şi mai rău. În Ecuador, trupurile bolnavilor de COVID-19 au fost aruncate pe stradă din cauză că spitalele nu au mai putut face faţă, iar laboratoarele de testare au rămas fără tratamente şi teste pentru COVID-19. 
 
Medicul Nabarro consideră că, pentru aceste ţări greu încercate, soluţia este sprijinul internaţional, de la state puternic economic. 
 

Topul ţărilor cu cele mai puţine cazuri de COVID-19 

 
  • Noua Zeelandă 
Graţie poziţionării geografice dar şi măsurilor drastice luate de către guvernul Jacindei Arden, ţara a avut o perioadă de 24 de zile cu zero cazuri de infectare. 
 
  • Coreea de Sud 
Folosindu-se de tehnologie şi de respectarea regulilor, ţara a avut trei zile la rând cu zero cazuri noi de COVID-19. 
 
  • Australia 
  • Vietnam 
 
Peste 4.700 de oameni mor la fiecare 24 de ore din cauza COVID-19, conform calculelor Reuters, bazate pe o medie în perioada 1 - 27 iunie. Aceasta echivalează cu 196 de persoane pe oră, sau o persoană la fiecare 18 secunde. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici