COVID-19: Persoanele vaccinate ar putea transmite virusul altora. Avertismentul dat de directorul medical adjunct din Anglia

  • Persoanele care s-au imunizat cu vaccinul Covid-19, în cazul în care sunt expuse la virus în viitor, ar putea transmite virusul altora şi ar trebui să continue să respecte regulile de blocare, a avertizat directorul medical adjunct al Angliei.
  • Astfel şi persoanele vaccinate ar trebui să continue să respecte regulile de blocare, a avertizat directorul medical adjunct al Angliei.
  • Scriind în Sunday Telegraph, prof. Jonathan Van-Tam a subliniat că oamenii de ştiinţă „nu ştiu încă impactul vaccinului asupra transmiterii”.
29626 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Persoanele vaccinate ar putea transmite virusul altora. Avertismentul dat de directorul medical adjunct din Anglia

COVID-19: Persoanele vaccinate este posibil să răspândescă virusul. Avertismentul dat de directorul medical adjunct din Anglia

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii , Matt Hancock,  a spus că 75% din persoanele peste 80 de ani din Marea Britanie au primit cel puţin o doză din vaccin.

Prof. Van-Tam a spus că „niciun vaccin nu a fost vreodată” 100% eficient, deci nu există o protecţie garantată, relatează BBC.

Este posibil să se contracteze virusul în perioada de două până la trei săptămâni după prima doză, a spus el - şi este „mai bine” să se permită „cel puţin trei săptămâni” pentru ca un răspuns imun să se dezvolte pe deplin la persoanele în vârstă.

"Chiar şi după ce aţi luat ambele doze de vaccin, puteţi da Covid-19 altcuiva şi lanţurile de transmitere vor continua", a spus prof. Van-Tam.

"Dacă vă schimbaţi comportamentul, aţi putea răspândi în continuare virusul, menţinând numărul de cazuri ridicat şi punând pe alţii în pericol, care au nevoie de vaccin, dar care sunt mai la coadă", a adăugat acesta.

Israelul are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din lume împotriva coronavirusului, oamenii de ştiinţă urmărind cu atenţie datele împărtăşite de ţară pentru a semna cât de eficient este vaccinul atunci când este administrat întregii populaţii.

Ministrul sănătăţii din ţară, Yuli Edelstein, a declarat pentru Andrew Marr Show că unele persoane „se îmbolnăvesc încă” de coronavirus după ce au primit prima doză de vaccin, dar a spus că există „unele semne încurajatoare ale unor boli mai puţin severe, mai puţini oameni spitalizaţi după prima doză ".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici