COVID-19: Rafila anunţă când ar trebui luată în calcul închiderea unor instituţii. Consecinţele „incredibile” pe care le-am putea suferi

Momentul de închidere a unor instituţii sau a unor universităţi ar trebui să fie doar atunci când există o transmitere comunitară a coronavirusului şi pregătit dinainte, pentru a nu fi create probleme economice foarte mari, a declarat, marţi seara, preşedintele SMR, Alexandru Rafila.

10547 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Rafila anunţă când ar trebui luată în calcul închiderea unor instituţii. Consecinţele „incredibile” pe care le-am putea suferi

COVID-19: Rafila anunţă când ar trebui luată în calcul închiderea unor instituţii. Consecinţele „incredibile” pe care le-am putea suferi

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila, a declarat, marţi seara, la Antena 3, că instituţii şi universităţi ar trebui închise doar atunci când va exista transmitere comunitară.

„Momentul de închidere a universităţilor sau a altor instituţii care ar putea să îşi suspende sau să îşi reducă activitatea este cel în care observăm transmiterea comunitară (în masă – n.r.). Eu acum aş face altceva, aş pregăti acest moment. Cred că cel mai important este ca atunci când vrem să luăm o decizie despre funcţionarea unei universităţi sau a unei instituţii publice, să fac o pregătire: Eu într-o săptămână mă pregătesc să închid acea instituţie publică. Stabilesc cine stă acasă, merg prin rotaţie. Firmele, de exemplu, au început, au programe, multe companii, mai ales companiile multinaţionale au programe de reducere a prezenţei salariaţilor la lucru şi de lucru la domiciliu. Sigur, în industrie nu se poate, în producţie nu poţi să stai acasă”, a spus Rafila.

Acesta recomandă ca la discuţiile lui Klaus Iohannis să fie prezent şi ministrul Economiei, nu doar cel de la Finanţe.

„Cred că este un lucru care trebuie foarte serios discutat, am văzut că mâine (miercuri – n.r.) o să fie o discuţie cu ministrul de Finanţe. În afară de ministrul de Finanţe, cred că este foarte important să fie şi ministrul Economiei, pentru că orice ţară, dacă nu introduce nişte măsuri care se vor prelungi două săptămâni – o lună – două luni, dacă noi nu funcţionăm ca ţară trei luni de zile, vor fi nişte consecinţe sociale incredibile. Nu trebuie să ajungem în situaţia asta. Totdeauna măsurile trebuie luate într-un anumit moment, dar momentul de debut al măsurilor trebuie să fie spaţiat de o perioadă de pregătire”, a mai spus Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici