Covid. Lockdown total în Shanghai, iar situaţia este mai rea decât în 2020

În China politicii „zero Covid” se poate sesiza disperarea oamenilor care ţipă din zgârie-nori şi există inclusiv cazuri de sinucidere.

18828 afișări
Imaginea articolului Covid. Lockdown total în Shanghai, iar situaţia este mai rea decât în 2020

Covid. Lockdown total în China. Situaţia este mai rea decât 2020

Covid a băgat în sperieţi Shanghaiul, unde 26 de milioane de cetăţeni sunt in izolare. Ieri, 14 aprilie, au fost la 28.000, cu aproape 2.000 mai mult decât în ziua precedentă, potrivit actualizărilor Comisiei Naţionale de Sănătate.

Trei săptămâni de izolare totală, reduceri radicale de muncă, sectoare economice de bază şi distribuţie au pus o presiune asupra aprovizionării cu alimente şi nevoi de bază.

Situaţia din cel de-al treilea oraş ca mărime din lume al Chinei, unde locuitorii au fost literalmente închişi în casele lor, este atât de gravă încât a fost chiar etichetată drept dezastru umanitar de directorul Institutului de Politică Strategică din Australia, Michael Shoebridge.

Un eşec evident al guvernului chinez, cu politica sa „zero Covid”.

Magazinele sunt jefuite

Majoritatea magazinelor locale au fost închise şi chiar dacă operaţiunile online au continuat să garanteze logistica, situaţia este foarte complicată. Locuitorii au rămas fără apă şi mâncare în multe părţi ale oraşului, medicamentele sunt rare, au izbucnit mici revolte, iar magazinele alimentare şi farmaciile au fost literalmente luate cu asalt şi jefuite.

În timp ce 52 de milioane de chinezi cu vârsta de peste 60 de ani nu sunt vaccinaţi.

Locuitorii din Shanghai sunt disperaţi. Multe case au fost sigilate. În unele cazuri, mai ales în prezenţa persoanelor pozitive, autorităţile au folosit încuietori pentru biciclete pentru a bloca uşile caselor din exterior.

Ţipetele din zgârie-norii din Shanghai vestesc disperarea. Mulţi oameni sunt epuizaţi şi există cazuri de sinucidere. În special, restricţiile din unele zone ale oraşului i-au făcut efectiv „prizonieri” pe locuitori care nu au putut să-şi obţină hrană şi cele de bază.

Shanghai, cu peste 26 de milioane de locuitori, se confruntă de aproximativ două săptămâni cu o restricţie forţată care de fapt pune la încercare rezistenţa locuitorilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici