Covid: Ţara Galilor se teme că pierde o generaţie de sportivi din pricina pandemiei

  • Ţara Galilor va pierde o generaţie de sportivi dacă restricţiile sportive vor continua, susţin cluburile sportive.
  • Reguli stricte înseamnă că unele jocuri şi competiţii nu pot avea loc.
  • Directorul executiv al Welsh Athletics, James Williams, a declarat că, după ultimul set de lockdown, participarea juniorilor a scăzut semnificativ mai jos decât nivelurile pre-pandemie.
232 afișări
Imaginea articolului Covid: Ţara Galilor se teme că pierde o generaţie de sportivi din pricina pandemiei

Ţara Galilor e puternică la rugby

Guvernul galez a spus că revizuieşte situaţia în fiecare săptămână. Williams a accentuat: „Există o îngrijorare foarte reală că vom pierde o generaţie de sportivi. Participarea juniorilor a scăzut semnificativ în ceea ce priveşte locurile în care eram înainte de pandemie şi am muncit din greu pentru a încerca să o ridicăm.

Welsh Athletics Indoor Open este cel mai mare eveniment indoor din Ţara Galilor pentru tinerii sportivi aspiranţi, care atrage în mod normal 400 de concurenţi. Dar acum a fost anulat.

Se aşteaptă ca unii dintre aceşti sportivi să meargă la Campionatele Mondiale din primăvară şi la calificările pentru Jocurile Commonwealth, dar restricţiile actuale privind numărul de adulţi autorizaţi înseamnă că evenimentele ar putea să nu aibă loc.

Totuşi, acelaşi tip de competiţie în Anglia poate merge înainte.

Săritoarea naţională în lungime a Ţării Galilor, Rebecca Chapman, în vârstă de 29 de ani, a concurat la săritura în lungime la Jocurile Commonwealth din 2018. Vineri, primul ministru Mark Drakeford a confirmat că restricţiile de nivelul doi vor rămâne în vigoare în Ţara Galilor, fără întărirea sau relaxarea regulilor.

În ceea ce priveşte perturbarea sportului, guvernul galez a spus că „înţelege importanţa exerciţiilor fizice pentru sănătatea şi bunăstarea oamenilor şi încurajează oamenii să rămână activi în această perioadă dificilă”.

Ştire de: Alina Drăghici

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici