Criza Covid. Australienii au stat 262 de zile în izolare, record la nivel mondial

  • Lockdown-ul provocat de pandemia Covid s-a încheiat la Melbourne, fiind cel mai lung din lume.
  • Australienii au doborât recordul deţinut de Buenos Aires (Argentina), 234 de zile.
  • Rata de vaccinare cu două doze a ajuns la 70% la persoanele de peste 16 ani.
2015 afișări
Imaginea articolului Criza Covid. Australienii au stat 262 de zile în izolare, record la nivel mondial

Criza Covid. Australienii au stat 262 de zile în izolare, record la nivel mondial

Cea mai lungă perioadă de izolare din lume s-a încheiat joi, 21 octombrie, la Melbourne, Australia. Capitala statului Victoria a avut în timp 6 lockdown-uri din martie 2020, însumând 262 de zile de izolare (aproape nouă luni), depăşind - scrie presa australiană - recordul deţinut de Buenos Aires (Argentina), oraş „închis” timp de 234 de zile.

Pe măsură ce cazurile de Covid continuă să crească în statul Victoria, rata de vaccinare cu două doze a ajuns la 70% la persoanele de peste 16 ani, pragul de la care urmează să înceapă ridicarea restricţiilor.

Pub-urile şi cafenelele pot avea 20 de clienţi complet vaccinaţi în interior şi 50 în aer liber, în timp ce frizerii pot permite intrarea a cinci clienţi. Măştile vor fi în continuare obligatorii atât în ​​interior, cât şi în exterior. 

Australia şi-a abandonat abordarea Covid-zero şi îşi propune o strategie în care să trăiască cu virusul graţie unei rate mai mari de vaccinare.

Asta după ce ţara a fost zguduită de un al treilea val de infecţii, în sud-estul ţării, la mijlocul lunii iunie.

În ciuda valului creat de varianta Delta, Australia a înregistrat doar aproximativ 152.000 de cazuri şi 1.590 de decese, mult mai puţine decât multe ţări comparabile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici