Video Cum te poţi infecta uşor cu noul coronavirus dacă eşti fumător: ”Este cea mai interesantă cale de transmitere”

  • Fumatul pe vremea Covid-19, un viciu care te ucide în mai multe feluri
  • Ţigările, un mediu de transmitere a virusului nebănuit
  • Medic: Virusul intră doar pe conjunctive
12026 afișări

Fumatul ucide în mai multe feluri când este vorba despre Covid-19. Nu doar că fragilizează imunitatea şi sistemul respirator, ceea ce creşte riscul dezvoltării unor forme mai grave ale bolii, ci este şi o cale rapidă de a te infecta cu noul coronavirus.

Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş”: Fumatul este cea mai interesantă cale de transmitere. Fără să vrei atingi cu buzele degetele cu care scoţi ţigara din pachet. Dacă o mai şi oferi, ca între fumători, riscul este imens.

Medicul vrea să le liniştească însă, îţi spune că virusul nu se transmite dacă respecţi măsurile de igienă recomandate.

Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş”: Să ştiţi că virusul nu intră pe sub tiv, pe sub pantaloni şi urcă pe picior în sus. Sau găseşte o crăpătură în combinezoane şi se streacoară şi începe să te mânânce pielea. Virusul intră pe mucoasă bucală, nazală şi conjunctive.

Te poţi infecta fie atunci când eşti în contact cu o persoană bolnavă de Covid-19, fie când atungi o suprafaţă care nu a fost dezinfecată şi duci mâna la faţă. Şi pentru că virusul poate rezista mai multe zile, trebuie să te speli pe mâini ori de câte ori atingi un obiect sau o suprafaţă care nu au fost dezinfectate.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici