Cursuri online la UMF, timp de două săptămâni, pentru a reduce a răspândirea cu coronavirus

  • UMF Cluj-Napoca are aproape 7.000 de studenţi la nivel licenţă, masterat şi doctorat din care peste 2.000 sunt străini.
  • Conducerea universitţii face apel la studenţi şi profesori să trateze cu maximă responsabilitate situaţia şi să se conformeze măsurilor, recomandând-le şi să evite în această perioadă locurilor aglomerate cum sunt cinema, restaurante, mall-uri.
2400 afișări
Imaginea articolului Cursuri online la UMF, timp de două săptămâni, pentru a reduce a răspândirea cu coronavirus

Cursuri online la UMF, timp de două săptămâni, pentru a reduce a răspândirea cu coronavirus

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a decis ca activitatea didactică să aibă loc doar online în perioada 3 – 15 martie, ca măsură de reducere a riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca transmis, luni, toate informaţiile referitoare la desfăşurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor pe grupurile de studiu.

„În perioada 3 – 15 martie 2020, conducerea UMF Iuliu Haţieganu a decis continuarea online a activităţii didactice, la toate cele trei facultăţi (Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie), ca măsură de prevenţie, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus. Toate informaţiile referitoare la desfăşurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor pe grupurile de studiu”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii universităţii clujene susţin că aplicarea acestei măsuri este necesară deoarece prezenţa studenţilor în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important în lanţul infecţiei, nivelul de contagiozitate fiind crescut chiar şi în absenţa manifestărilor clinice.

„Tinerii fac forme uşoare sau asimptomatice, însă, datorită mobilităţii lor ei reprezintă un factor important în răspândirea infecţiei. Orice nouă decizie privind activitatea didactică va fi postată pe site-ul universităţii şi pe aplicaţia InfoUtil”, se mai arată în comunicatul UMF Cluj-Napoca.

Conducerea universitţii face apel la studenţi şi profesori să trateze cu maximă responsabilitate situaţia şi să se conformeze măsurilor, recomandând-le şi să evite în această perioadă locurilor aglomerate cum sunt cinema, restaurante, mall-uri.

UMF Cluj-Napoca are aproape 7.000 de studenţi la nivel licenţă, masterat şi doctorat din care peste 2.000 sunt străini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici