De ce atât de mulţi oameni vaccinaţi fac COVID-19 în ultima vreme? Iată sfaturile medicilor

  • Varianta Omicron, chiar dacă nu este letală, este mult mai contagioasă.
  • Vaccinurile sunt concepute pentru a preveni cazurile grave, nu infectarea.
  • Sfatul medicilor este şă purtaţi măşti în interior, să evitaţi aglomeraţia şi să vă vaccinaţi.
1039 afișări
Imaginea articolului De ce atât de mulţi oameni vaccinaţi fac COVID-19 în ultima vreme? Iată sfaturile medicilor

În ultima vreme tot mai multe persoane vaccinate se infectează cu varianta Omicron al coronavirusului. Varianta Omicron, chiar dacă nu este letală, este mult mai contagioasă. Creşterea numărului de infectări a coincis cu sezonul călătoriilor din perioada vacanţei de iarnă.

"Oamenii ar putea crede, în mod eronat, că vaccinurile împotriva COVID-19 vor bloca complet infecţia, dar vaccinurile sunt concepute pentru a preveni cazurile severe",  a declarat Louis Mansky, cercetător de virusuri la Universitatea din Minnesota, pentru  APNews.

Două doze de vaccinuri Pfizer-BioNTech sau Moderna sau o doză de vaccin Johnson & Johnson încă oferă o protecţie puternică împotriva agravării infectării cu COVID.  

Omicron pare să se reproducă mult mai rapid decât variantele anterioare. Şi dacă persoanele infectate au o încărcătură mare de virus, există o probabilitate mai mare să-l transmită altora, în special celor nevaccinaţi. Persoanele vaccinate care iau virusul sunt mai susceptibile de a avea simptome uşoare deoarece vaccinul apără sistemul imunitar.

Sfatul medicilor este şă purtaţi măşti în interior, să evitaţi aglomeraţia şi să vă vaccinaţi. Chiar dacă vaccinurile nu previn infectarea, vă pot salva viaţa. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici