De ce coronavirusul afectează grav bărbaţii? Cercetătorii au o nouă explicaţie

  • Coronavirusul poate infecta pe oricine, tânăr sau bătrân, dar bărbaţii mai în vârstă sunt cu până la două ori mai expuşi să dezvolte o formă gravă şi chiar să moară decât femeile de aceeaşi vârstă.
  • Un important studiu ce analizează răspunsul imunitar în funcţie de sex a arătat că: bărbaţii produc un răspuns imun mai slab la virus decât femeile, au concluzionat cercetătorii.
  • Concluziile, publicate miercuri în Nature, sugerează că bărbaţii, în special cei peste 60 de ani, ar putea să depindă mai mult de vaccinuri pentru a se proteja împotriva infecţiei.
16604 afișări
Imaginea articolului De ce coronavirusul afectează grav bărbaţii? Cercetătorii au o nouă explicaţie

De ce coronavirusul afectează grav bărbaţii? Cercetătorii au o nouă explicaţie

„Infecţia naturală eşuează în mod clar” în a provoca răspunsuri imune adecvate la bărbaţi, a spus Akiko Iwasaki, un imunolog la Universitatea Yale care a condus lucrarea.

Rezultatele sunt în concordanţă cu ceea ce se ştie despre diferenţele de sex în urma diferitelor provocări ale sistemului imunitar.

Femeile au răspunsuri imune mai rapide şi mai puternice, poate pentru că corpul lor este pregătit să lupte cu agenţii patogeni care ameninţă copiii nenăscuţi sau nou-născuţi.

Descoperirile subliniază nevoia companiilor care urmăresc vaccinuri contra coronavirusului să-şi analizeze datele în funcţie de sex şi pot influenţa deciziile privind dozarea, au spus dr. Altfeld şi alţi experţi, relatează New York Times.

Companiile care sunt implicate în producerea de vaccinuri împotriva coronavirusului nu au publicat încă date clinice analizate în funcţie de sexul participanţilor, dar Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA le-a solicitat să facă acest lucru, precum şi date în funcţie de etnie şi rasă, a declarat dr. William Gruber, vicepreşedinte la Pfizer.

Echipa Dr. Iwasaki a analizat răspunsurile imune a 17 bărbaţi şi 22 de femei care au fost internaţi la scurt timp după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus. Cercetătorii au colectat sânge, probe nazofaringiene, salivă, urină şi scaune de la pacienţi la fiecare trei până la şapte zile.

Analiza a exclus pacienţii de la ventilatoare şi cei care iau medicamente care afectează sistemul imunitar „pentru a ne asigura că măsurăm răspunsul imun natural la virus”, a spus dr. Iwasaki.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, date de la un număr suplimentar de 59 de bărbaţi şi femei care nu au îndeplinit aceste criterii.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că corpurile femeilor au produs mai multe aşa-numite celule T, care pot ucide celulele infectate cu virus şi pot opri infecţia să se răspândească.

Bărbaţii au arătat o activare mult mai slabă a celulelor T şi acest decalaj a fost influenţat starea de sănătate a bărbaţilor. Cu cât bărbaţii sunt mai în vârstă, cu atât sunt mai slabă este activarea celulelor T.

„Când îmbătrânesc, îşi pierd capacitatea de a stimula celulele T”, a spus dr. Iwasaki.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici